"Dubbel zo veel vraag als aanbod Italiaanse aardbeien"

Italiaanse aardbeien blijven een hoofdrol opeisen op de groothandelsmarkten en in de supermarkten. Italiaanse en Europese handelaren bestellen nog steeds grote volumes uit de zuidelijke regio's, vooral door het huidige tekort aan zomerfruit in het schap. 

Luca Zuccarella met pallets aardbeien voor supermarkten in Midden- en Noord-Italië

"We hebben echt de indruk dat we nog middenin het aardbeienseizoen zitten", vertelt Luca Zuccarella, verkoopmanager van telersvereniging OP Zuccarella uit de Zuid-Italiaanse provincie Matera. "Waren we vorig jaar begin mei vanwege het warme weer al klaar met de export, dit jaar verladen we om de twee dagen nog 20-22 pallets naar Stuttgart, Neurenberg, Parijs en Lyon. Ondanks de 48 uur durende reis bereikt het product zijn bestemming in uitstekende staat. Dat komt omdat onze aardbeien lang houdbaar zijn en een goede consistentie hebben. Met de buitenlandse klanten hebben we tot half juni programma's lopen, maar alles zal afhangen van hoe het weer evolueert." 

In Italië is volgens Zuccarella de interesse in aardbeien zelfs nog groter, zowel vanuit de retail als vanuit de groothandel. "De Italiaanse supermarktketens die we dagelijks bevoorraden, vragen ons om grote volumes, maar we kunnen niet meer dan 50 pallets per dag leveren op dit moment. De bestellingen liggen dubbel zo hoog als het aanbod. De prijzen zijn prima, ook dankzij ons Matera Premium merk voor aardbeien uit de regio Basilicata met onderscheidende kenmerken op het gebied van smaak, houdbaarheid en zoetheid. Met een zorgvuldige keuze van het tijdstip van aanplant, rassen en type plant (trayplanten, bewortelde stekken of gekoelde planten) hebben we de schaarste aan product kunnen beperken. Want door het afwijkende klimaat is er vanaf het begin van het seizoen toch minder product op de markt gekomen." 

Voor meer informatie: 
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16
Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 418009
info@opzuccarella.it
facebook/opzuccarella  
opzuccarella.it
instagram/op_zuccarella


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.