Dalende vraag naar exotische paddenstoelen

"Er is veel onzekerheid op de internationale markt voor exotische paddenstoelen, want de vraag daalt al maanden", zegt projectmanager Peter Sutherland van Nature Green. "Er lijkt nogal wat verstoring te zijn in de paddenstoelenmarkt. De vraag vertoont sinds maart een dalende trend en de prijzen zijn navenant gedaald. Supermarkten hebben hun bestellingen verminderd als gevolg van de inflatie, die de consumptie in elke premiumcategorie heeft getroffen. Zoals te verwachten viel, vormde de categorie exotische paddenstoelen daarop geen uitzondering."

Maar niet alleen de markt voor exotische paddenstoelen heeft een klap gekregen. Volgens Sutherland heeft de biologische markt in het algemeen de vraag naar zijn producten zien afnemen. "Bovendien is ook de vraag naar biologische producten voor het eerst in de afgelopen twintig jaar ingestort. Zoals gezegd is Duitsland de grootste biologische markt in Europa, en deze markt is geen uitzondering als het gaat om de afnemende vraag. Ook de horeca presteert op jaarbasis minder goed, waardoor de prijzen nog meer onder druk komen te staan."

Om de lagere vraag tegen te gaan, proberen handelaren in paddenstoelen het goedkoopste product voor de consument te vinden, waardoor veel van de duurdere paddenstoelen onaangeroerd blijven: "Eigenlijk worstelen alle marktspelers om goedkopere producten te vinden om aan de aanhoudende vraag te voldoen. Als gevolg daarvan merken we een soort overaanbod van champignons op de markt. We proberen actief nieuwe deuren te openen in de retail om te proberen een aantal van de problemen met de groothandelsmarkt op dit moment te verzachten," besluit Sutherland.

Voor meer informatie:
Peter Sutherland
Nature Green
Tel: +971 52 529 95 52
peter@naturegreen.eu
www.naturegreen.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.