"Egypte lost India en Chili af op Europese druivenmarkt"

Met de vroege komst van Egyptische druiven op de markt zijn exporteurs verheugd over de afzetmogelijkheden, vooral in Europa. Ze hopen zich te kunnen herstellen van een moeilijk seizoen vorig jaar. 

"De opbrengst is lager dan vorig jaar, maar het is ook belangrijk erop te wijzen dat de oogst van vorig seizoen buitensporig was en tot slechte prijzen leidde", zegt Mahdi Salem, technisch directeur van Sherouk Land for Agricultural Development. "De lagere oogstcijfers van dit jaar, voornamelijk te wijten aan temperatuurschommelingen tijdens de bloeifase, zijn dus niet noodzakelijkerwijs een slechte zaak."

"Maar mede door de weersomstandigheden konden we ook eerder dan gebruikelijk oogsten en op een geschikt moment de markt betreden", vervolgt Mahdi.

"De kwaliteit is dit jaar erg goed door de verbetering van de weersomstandigheden net voor de oogst. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgde voor fors grotere maten en betere kwaliteit", vult de teler aan.

"De vraag is uitstekend. We werken goed samen met Duitsland, Nederland, Engeland en China. We hebben ook enkele klanten in Zuidoost-Azië en Rusland. De Engelse markt is nog wat traag. We wachten nu af om te zien of er verbetering optreedt."

Volgens de teler is er op de druivenmarkt vooral concurrentie tussen Egypte, Spanje, India en Chili. De vroege oogst stelt Egypte in staat om vóór de start van het Spaanse seizoen naar Europa te exporteren, terwijl Chili en India aan het einde van hun seizoen zijn.

"Dit is een gouden kans. Het is algemeen bekend dat Egyptische druiven van een hogere kwaliteit zijn dan Indiase, waardoor we betere prijzen kunnen krijgen", zegt de teler. "We betreden de markt met een vers product, terwijl India en Chili aan hun laatste ladingen toe zijn. Dit zal ertoe leiden dat Egyptische druiven de concurrentie uit de Europese markt verdrijven."

Voor meer informatie:
Mahdi Salem
Sherouk Land for Agricultural Development
Tel: +20 102 462 6544 (Egypte)
mahdi4salem83@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.