Britse groentehandelaar flexibiler in koolafzet door samenwerking met Spaans bedrijf

Peloton Produce uit het Engelse Lincolnshire gaat een mooie toekomst tegemoet, nu de basis gelegd wordt voor een uitbreiding van 35.000 m2. De expansie omvat ook extra laadperrons en een nieuwe koelopslag met capaciteit voor 1.000 pallets, wat meteen een verdubbeling is van de huidige koelcapaciteit. 

"Onlangs hebben we onze samenwerking met de Spaanse teler Agrícola Santa Eulalia verlengd. We organiseren de verkoop en de verdeling in het VK voor hun producten en aangezien we vergelijkbare producten telen bij Peloton Produce, kunnen we onze klanten een 'one stop'-oplossing bieden voor het huidige koolassortiment", zegt Nigel Clare, directeur van Peloton Produce.

"Dit biedt onze klanten een vereenvoudigd aanbod en het stelt ons in staat om de pieken en dalen van het seizoen af te vlakken. In deze zeer moeilijke tijden van ongunstige weerpatronen begint deze samenwerking echt voordelen op te leveren voor onze klanten. We kunnen het huidige assortiment nu diversifiëren met steenfruit en druiven tijdens de zomermaanden. We delen onze expertise in teelt- en verpakkingstechnologie met elkaar en we breiden allebei ons assortiment uit met gewassen die geteeld worden in Lorca, Lincolnshire en Cornwall."

Nigel zegt dat de focus blijft liggen op broccoli, bloemkool en spitskool, maar Peloton Produce bekijkt ook de mogelijkheid om gewassen zoals spinazie of kruiden te telen. Nigel legt uit dat zowel Agrícola Santa Eulalia als Peloton Produce het koolassortiment zullen blijven ontwikkelen met de focus op kwaliteit en betaalbaarheid die hun klanten gewend zijn. Aangezien beide bedrijven in Spanje en het VK in omvang en capaciteit toenemen, hebben ze ook een duidelijk businessplan om het aanbod te diversifiëren volgens een gecontroleerd patroon.

Het zomergroenteseizoen van Peloton staat op het punt te beginnen in het VK. Boerenkool van het nieuwe seizoen zal over 10 dagen beschikbaar zijn, broccoli op 12 juni en de eerste spitskool wordt al op 31 mei geoogst.

"We hebben zeer abnormale teeltomstandigheden gehad. Op 28 februari begonnen we met de aanplant onder polyetheen, iets vroeger dan in een normaal seizoen. Daarna hadden we in maart een lange periode van koud weer en sindsdien is de groei vaak stilgevallen, omdat de grondtemperaturen koud zijn gebleven. Daardoor heeft de teelt ongeveer 10-12 dagen vertraging opgelopen. Dit is precies waar de samenwerking met Spanje Peloton in staat stelt zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Want de flexibiliteit die de samenwerking biedt, laat toe de seizoenen te verlengen of in te korten om ervoor te zorgen dat de klant continu de beste kwaliteit wordt aangeboden, of het nu met product uit Spanje of het VK is."

Peloton Produce is een relatief jong bedrijf, net 3 jaar oud. Het bedrijf begon op 1 april 2020 met de verkoop van groenten en werd onmiddellijk getroffen door een wereldwijde pandemie en de gevolgen van de Brexit.

"We zijn optimistisch en blijven de goede kant op gaan. Het bedrijf is niet getroffen door de arbeidscrisis, aangezien we onze medewerkers een hoger tarief betalen dan normaal is binnen onze sector. Dat helpt ons om het personeel aan ons te binden. We ontwikkelen manieren om de pieken en dalen van het Britse koolseizoen, veroorzaakt door onregelmatige weerpatronen, af te vlakken. Een daarvan is het gebruik van thermisch gaas. Het is een duurzame oplossing op de lange termijn, die niet alleen het gewas isoleert, maar het ook beschermt tegen schade door onder meer duiven en herten, die een steeds groter probleem worden voor de kolenteelt."

"We geloven dat als we kunnen blijven diversifiëren en de vinger aan de pols kunnen houden, er een mooie toekomst is weggelegd voor Peloton Produce en voor de Britse tuinbouw", besluit Peloton Produce.

Voor meer informatie:
Nigel Clare
Peloton Produce
Tel: +44 1945 780222 (VK)
nigel@pelotonproduce.co.uk 
www.pelotonproduce.co.uk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.