Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bienek Fruchthandels GmbH

"Kersen van goede kwaliteit beperkt leverbaar"

In week 20 is Bienek Fruchthandels GmbH begonnen met de verkoop van Spaanse kersen. "Het seizoen begon met kleinere vruchten, elk met een diameter van ongeveer 26-28 mm. Sinds het midden van deze week beschikken wij echter ook over grotere vruchten van 30+. Omdat het weer in Spanje extreem slecht was, verwachten we dit seizoen een aanzienlijk kleinere oogst, maar vooral kleinere vruchten. De kersen moeten tussentijds worden geoogst omdat de kwaliteit er anders te veel onder lijdt. Daardoor hebben we ook een relatief slechte opbrengst voor deze tijd van het jaar."


De broers en eigenaren van Bienek Fruchthandels GmbH: Helmut Bienek en Gerhard Bienek-Nies bij hun stand op de groothandelsmarkt in München

Moeilijk kersenseizoen voor Spanje, Italië en Duitsland
Hij verwacht de komende weken ook de eerste kersen uit Italië. "Veel regio's in Italië staan onder water, dus het Italiaanse seizoen zal hierdoor vertraging oplopen. Ik denk dat het een heel moeilijk jaar wordt, vooral wat betreft de kwaliteit, maar ook als het gaat om het leveren van kersen uit Spanje en Italië. Van de Duitse kersen zullen er door het slechte weer van de afgelopen weken waarschijnlijk ook minder geoogst worden." 

Prijzen op een gemiddeld niveau
Momenteel zijn de prijzen volgens hem vergelijkbaar met die van vorig jaar. "Gezien de kwaliteit liggen de prijzen zelfs op een zeer acceptabel niveau. Voor kersen van 32+ betaal je momenteel tussen de 9,50 en 10,00 euro/kg. Aangezien we vooral te maken hebben met vollegrondsproducten, hebben de energiekosten niet zo'n grote invloed op de kersen. Je moet er rekening mee houden dat boven een bepaald prijsniveau de consument niet meer zal kopen."

Hoge vraag, minder aanbod
De vraag naar kersen is momenteel hoog, zei hij, maar dat is niet ongebruikelijk aan het begin van het seizoen. "Klanten vragen steeds meer naar kersen. Door het weer is er echter veel bedorven fruit in omloop. De beschikbaarheid van goede kwaliteit is dus beperkt, ondanks de grote vraag." Bienek verkoopt zijn producten voornamelijk aan de supermarkten, alsmede aan franchiseondernemers en weekmarkthandelaren in de regio München.

Het ananasassortiment uit Costa Rica
"Wij kopen onze ananas bij een handelaar in Spanje, die ze per schip vanuit Costa Rica naar Europa brengt. Onze Spaanse partner laat ze voorrijpen in zijn eigen rijpingsfaciliteiten", legt Bienek uit. Bijzonder populair is de ananas van het merk Frunet, dat Bienek al ruim tien jaar in zijn assortiment heeft.

"Het fruit is van topkwaliteit en wordt verpakt in houtwol en vervolgens in houten kisten vervoerd. We ontvangen soms meer dan we gemiddeld kunnen verkopen. Van een verminderd aanbod hebben we tot nu toe niet gehoord. De stukprijs is 3,00 euro voor grotere vruchten. Ze zijn gemiddeld per zeven stuk verpakt, wat betekent dat een kist tussen 20,00 en 22,00 euro kost. Deze prijs kan bijna het hele jaar worden aangehouden. We verdienen er niet veel op, maar het is een product waarvoor voortdurend belangstelling bestaat", besluit de bedrijfsleider.  

Voor meer informatie: 
Helmut Bienek
Bienek Fruchthandels GmbH
Großmarkthalle 4 - Stand 92/93
Schäftlarnstraße 10
D-81371 München,Duitsland
Tel.: +49 89 74653674
info@bienek-fruchthandel.de 
https://www.instagram.com/bienekfruchthandel

Publicatiedatum: