Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Natural Hand grootste importeur van Zuid-Amerikaanse Rojo Brillante kaki in Europa

"We zijn het enige bedrijf dat in staat is om kaki's te leveren tot half juli"

Het Zuid-Amerikaanse Rojo Brillante kakiseizoen komt goed op gang en het product lijkt in de lente- en zomermaanden een mooi alternatief in de fruitmand te worden. Het Valenciaanse bedrijf The Natural Hand, gespecialiseerd in de overzeese export, is de grootste importeur van kaki's buiten het Spaanse seizoen. 


Juan Carlos Martínez spreekt telers en oogstmedewerkers toe op een plantage in Peru

"We werken al 4 jaar samen met telers en telersverenigingen in Zuid-Amerika, vooral in Peru, waar we onze ervaring en kennis opgedaan in Spanje op het gebied van gewasbeheer, verwerking, verpakking en transport overdragen, want het is geen gemakkelijk fruit om over lange afstanden te vervoeren. Elk jaar gaan we er heen om het hele proces te controleren. Het laat ons toe de kosten beter te beheersen", legt Juan Carlos Martínez, CEO van The Natural Hand, uit. "Zodra we het product in Spanje hebben ontvangen, halen we nog de laatste scherpe smaak uit het fruit. Dat is een proces waar we zowel in oorsprong als op bestemming mee bezig zijn."

"Na enkele jaren zwaar in dit project te hebben geïnvesteerd, zijn we ondertussen de grootste importeur van Zuid-Amerikaanse Rojo Brillante kaki in Europa geworden. We zetten het product gedurende twee tot drie maanden af. We zijn het enige bedrijf dat in staat is om kaki te leveren tot half juli", zegt Juan Carlos.

De Zuid-Amerikaanse kaki die The Natural Hand op de Europese markt brengt, komt voornamelijk uit Peru en in mindere mate uit Uruguay en Chili. "We hebben dit project niet opgestart om grote volumes te verhandelen, maar om een kwaliteitsproduct te kunnen leveren. Ze moeten immers ons merk voor het Spaanse product kunnen vertegenwoordigen. In Peru hebben we de beste herkomst gevonden om op kwaliteit in te zetten. Het is een land met een grote verscheidenheid aan klimaten en we zijn erin geslaagd om ideale gebieden te vinden voor de teelt van kaki", vertelt Juan Carlos.

"De Peruaanse telers met wie we samenwerken, vertrouwen op ons voor dit project. Ongeveer 90% van de Spaanse kaki-export over afstanden van meer dan 23 dagen wordt immers door ons bedrijf uitgevoerd", voegt hij eraan toe.

"We zijn verrast door de goede ontvangst op de markt in deze tijd van het jaar. Een kaki kan erg verfrissend zijn in de zomer. Daarom noemen we dit product 'zomerkaki', of het nu als tussendoortje, dessert of in gebak wordt geconsumeerd. Vreemd genoeg zijn de temperaturen in de landen waar deze kaki het meest wordt geconsumeerd, warm en stabiel", zegt de CEO van dit bedrijf. "We brengen dit product over de hele wereld op de markt, van Europa en Canada tot Azië en het Midden-Oosten, en bieden 3 verschillende kwaliteitscategorieën aan voor alle soorten klanten", besluit hij.

Voor meer informatie:
Juan Carlos Martínez
The Natural Hand
Hort de Calafre, 6
46470 Albal (Valencia) - Spanje
Tel: +34 960046320
info@thenaturalhand.com
www.thenaturalhand.com

Publicatiedatum: