Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robbert van Essen, Yex:

"Vooral in Duitsland blijft de Formosa-papaya echt in trek"

Tholen - Na een periode van flinke tekorten aan de Formosa-papaya's in Brazilië door weersomstandigheden, komt de productie langzaam een klein beetje los", vertelt Sourcing Manager Robbert van Essen van Yex. 

"Hoewel er vanuit diverse Zuid-Amerikaanse landen Formosa-papaya's geïmporteerd kunnen worden, houden wij ons voornamelijk bezig met de import vanaf de Canarische Eilanden. Hier werd de productie in de maanden maart en april juist gekenmerkt door een groot overschot. Sinds een aantal weken is de productie weer een stuk krapper en hierdoor zijn de prijzen ook weer een stuk steviger."

"De verwachting is dat de markt de komende weken ook nog krap zal blijven. Vanaf eind juni, juli zal er weer wat meer productie komen. Voornamelijk in Duitsland blijft de Formosa-papaya echt in trek" vertelt de Sourcing Manager.

De Golden Papaya's zijn voornamelijk uit Brazilië afkomstig en net als bij de Formosa hebben de weersomstandigheden veel invloed gehad op de productie", vervolgt Robbert. "Er is langere tijd echt een tekort in de markt geweest met prijzen die opliepen tot  18 euro. Inmiddels is de beschikbaarheid weer iets beter, en zijn de prijzen licht gezakt."

“Vrijwel ons hele klantenpakket doet wel wat met Formosa- en Golden. Zo zijn de papaya's eigenlijk bij elke goede retailer wel beschikbaar, en ook de 'marktmannen' vinden het een mooi aanvulling op hun assortiment", besluit Robbert.

Voor meer informatie:
Robbert van Essen
Yex
Tel: +31 174 47 9155
r.vanessen@yex.nl  
www.yex.nl