Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gallicchio Frutta (Italië)

"De vraag naar abrikozen is groot, zolang ze er mooi uitzien en de juiste maat hebben"

Hoewel de weersomstandigheden niet typisch zijn voor de periode van het jaar, is er zeker vraag naar abrikozen op de markt. "Het is een vreemd seizoen. Het slechte weer brengt niet alleen de opbrengst van de vroege rassen in gevaar, het verstoort ook de planning van teeltbedrijven en de moed zakt vele telers in de schoenen", zegt Francesca Gallicchio, directeur van het Italiaanse Gallicchio Frutta. "Er is een grote vraag naar abrikozen vanuit de groothandel, zolang het fruit er maar mooi uitziet en de juiste maat heeft, gemiddeld tussen de 45 en 55 mm." 

Mogador abrikozen

Het enthousiasme is groot, van het noorden tot het zuiden van het land. Handelaren zijn op zoek naar kwalitatief goed product, maar dat blijkt niet genoeg te zijn, want de vraag is groter dan het aanbod. "We zijn een paar dagen geleden begonnen met de levering van Mogador abrikozen aan de groothandelsmarkten van Pescara, Rimini en Padua, evenals aan enkele supermarktketens", vervolgt Gallicchio. "We verzenden momenteel 6-7 pallets per dag. We zouden zeker meer kunnen leveren, maar we moeten een forse selectie maken, eerst in de boomgaard en daarna in het pakstation. De prijzen zijn sterk gestegen ten opzichte van vorig seizoen, in sommige gevallen tot 60%. Vaak zijn de prijzen die telers vragen niet in lijn met de geleverde kwaliteit."

Gallicchio Frutta laat weten dat het over ongeveer een week ook perziken en nectarines op de markt zal brengen.

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italiƫ
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com
Facebook-Gallicchiofrutta

Publicatiedatum: