Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volgende week sterke prijsdaling Turkse kersen verwacht

Nu het Turkse appelseizoen op zijn einde loopt, richt Demir Fresh Fruit zich op de afzet van kersen. Eigenaar Alper Kerim geeft aan dat de vraag momenteel in de lift zit: "Ik ben blij te kunnen zeggen dat de kersenteelt dit jaar weer progressie heeft gemaakt en ook de weersomstandigheden zaten dit jaar mee. Ons seizoen is net begonnen en de vraag neemt met de dag toe. Aangezien India onze belangrijkste markt voor appelen is, kijken we ook naar de Aziatische landen voor de kersenafzet. De Europese markt is echter ook best interessant voor ons en dankzij zorgvuldig beheer kunnen we ook luchtvrachtzendingen aan."

Kerim verwacht meer Turkse kersen dan vorig jaar. Naarmate er meer volumes beschikbaar komen, zouden de prijzen moeten dalen. "Elk seizoen beginnen de prijzen op een zeer hoog niveau en daarna dalen ze gedurende de maand juni. Als ik naar deze huidige trend kijk, verwacht ik dat de prijzen vanaf volgende week veel lager zullen zijn dan we aanvankelijk hadden verwacht. De Turkse oogst is immers omvangrijker dan vorig jaar. Ik denk dat we tot 20% meer kersen kunnen hebben, al is dat gewoon een ruwe schatting van mij. Maar hierdoor zal de Turkse kers goed kunnen concurreren met product uit andere landen. Over het algemeen staat de Turkse kers sterk op de markt en ook Demir Fresh Fruits wil deel uitmaken van deze hausse." 

De waarde van de Turkse munt is sterk gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Kerim legt uit dat het de exportstrategie verandert: "De situatie van de Turkse lira beïnvloedt de strategie van alle exporteurs. Onzekerheid is een nachtmerrie van exporteurs, maar helaas is onzekerheid tegenwoordig een populair woord in Turkije. We proberen onze strategie zorgvuldig uit te voeren en proberen zo min mogelijk risico te lopen. Ondertussen zorgen we ervoor dat onze kwaliteitsnormen hoog blijven."

Kerim hoopt dat het imago dat zijn bedrijf heeft opgebouwd met de appelexport het een voordeel zal geven in de kersenafzet. "Net als met appelen willen we ook succesvol zijn met kersen. We hebben dit jaar bijna 400 containers appelen geëxporteerd. Op dit moment zijn we bezig met de laatste verzendingen. Deze succesvolle campagne zal ons helpen om ook klanten voor onze kersen te vinden, want onze appelklanten kennen onze sterke punten en zullen erop vertrouwen dat we ook bij kersen dezelfde kwaliteitsnormen zullen aanhouden. We zullen dit jaar erg agressief zijn met de prijzen van kersen. Ons doel is dat klanten ons merk kiezen op de kersenmarkt", besluit hij. 

Voor meer informatie: 
Alper Kerim 
Demir Fresh Fruits 
Tel: +90 532 514 2080 (Turkije)
alper@dff.com.tr  
www.dff.com.tr    

Publicatiedatum: