Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte verplicht inspectie citruscontainers

Na het besluit van de Europese Unie om de inspectie van Egyptisch citrus te verhogen van 20% naar 30% van alle binnenkomende containers vanwege de detectie van chloorpyrifos-ethyl in citruszendingen uit Egypte, kwamen Egyptische exporteurs dringend bijeen om de situatie te bespreken.

"Het gebruik van dit gewasbeschermingsmiddel is verboden voor citrus in Egypte. Nadat het werd ontdekt in ladingen van Egyptische oorsprong, riep de Agricultural Export Council dringend een vergadering bijeen op 18 mei om snel actie te ondernemen en Egyptische en buitenlandse consumenten te beschermen", zei Muhammed Shaker, een van de citrustelers-exporteurs die aan de bijeenkomst deelnam.

"Het incident is uitgebreid besproken met telers, exporteurs en parlementsleden. Er zijn al strikte regels om het gebruik van chloorpyrifos-ethyl te voorkomen, maar het wordt soms indirect gebruikt. Dit druist in tegen onze teeltmethoden en trekt de professionaliteit en reputatie van de Egyptische exporteurs in twijfel."

Volgens de teler heeft de Agricultural Export Council dringende en radicale beslissingen genomen om herhaling van een dergelijk incident te voorkomen. "Op vrijwillige wijze, en vóór enige richtlijn van de Egyptische regering of de Europese Unie, hebben we besloten om tot het einde van het seizoen een verplichte inspectie in te voeren van elke citruscontainer die vanuit Egypte naar de Europese Unie vertrekt, zodat er geen enkel spoor van verboden stoffen kan worden waargenomen", zegt de teler.

"Dit is een maatregel voor de komende periode om dit probleem in te perken en onze markten gerust te stellen. Het besluit wordt doorgegeven aan de gezondheidsautoriteiten en verzonden naar alle pakstations en tuinbouwauditors, en is onmiddellijk van toepassing. Uitgebreidere en geïntegreerde maatregelen zullen volgen, in samenwerking met de tuinbouwautoriteiten, om ervoor te zorgen dat alle telers en exporteurs de status van Egypte als een belangrijke voedselleverancier in de wereld respecteren, en alle verantwoordelijkheden op zich nemen die deze status met zich meebrengt", besluit Shaker.

Voor meer informatie:
Muhammad Shaker
AlMansi
Tel: +20 102 562 2070 (Egypte)
sales@almansifruit.com 
www.almansifresh.com

Publicatiedatum: