Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 tot 25 mei 2023

BelOrta neemt deel aan economische missie naar Senegal

Van 21 tot 25 mei trekt een Belgische Economische missie onder leiding van H.K.H. prinses Astrid naar Senegal. Ook BelOrta neemt deel aan deze missie. "Hierbij wordt enerzijds verder gezocht naar de ontwikkeling van nieuwe markten voor appelen en peren, maar anderzijds worden ook de mogelijkheden onderzocht voor de export van groenten en zacht- en steenfruit voor het groeiende toerisme en expats. Het toenemende toerisme maakt 10% uit van het nationale BBP van Senegal", zo meldt de coöperatie.

Senegal staat in de top 5 van Vlaamse exportbestemmingen op het Afrikaanse continent en profileert zich o.a. als transporthub en logistieke draaischijf voor de regio. Het land is heel ambitieus omtrent de verdere ontwikkeling van zijn economie. Met het “Plan Sénégal Emergent” en de uitbouw van de stad Diaminado wil het land zijn belangrijke plaats op de economische en politieke wereldkaart innemen.

Na enkele maanden van voorbereiding wachten de komende dagen heel wat B2B-gesprekken met diverse partijen. Naast potentiële handelspartners worden ook contacten gelegd met lokale overheden en bezoeken gebracht aan logistieke partijen.

"Door deel te nemen aan dergelijke economische missies wil BelOrta haar rol opnemen in de verdere ontwikkeling van een zo breed mogelijke markt voor de groenten en fruit van haar leden. Met de integratie van heel wat extra fruitproductie voor deur is het meer dan ooit belangrijk dat we blijven inzetten op het verder uitrollen van bestaande markten maar ook op het vinden van extra afzetkanalen. Dankzij de goede reputatie van onze verse groenten en fruit mogen we telkens weer rekenen op heel wat interesse van lokale importeurs en distribiteurs", aldus Didier Lepoutre, hoofd marktontwikkeling bij BelOrta.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: