Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top 5 supermarktketens in Slovenië

Top 5 van supermarktketens in Slovenië
Hier volgt een overzicht van de vijf grootste supermarktketens in Slovenië, op basis van hun meest recente omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com)
1. Mercator omzet: € 1, 2 mld (2021);
2. Spar omzet: € 866 mln (2021);
3. Hofer omzet: € 593 mln (2021);
4. Lidl omzet: € 489 mln (2021);
5. EngroTUS omzet: € 455 mln (2021).
Bron: esmmagazine.com 

Broccolitruck moedigt kinderen aan groenten en fruit te eten
Een nieuwe vrachtwagen met broccolithema is een kinderdagverblijf in Luton binnengereden als onderdeel van zijn missie om kinderen aan te moedigen groenten en fruit te eten. De kinderen van Foxcubs Nursery konden als eerste de Ella's Kitchen sensorische foodtruck uitproberen voordat deze op tournee gaat in het Verenigd Koninkrijk. De Eat. Play. Love-truck heeft nieuwe broccoli-spiegels en wil door middel van interactieve sessies de allerkleinsten onder de vijf jaar enthousiast maken voor groenten en fruit dankzij de kracht van zintuiglijke foodspelletjes.
Bron: lutontoday.co.uk 

Nieuwe insectenmonitor luistert naar bijen in bloeiende appelboomgaarden in het VK
Tesco en het WWF hebben de handen ineengeslagen met AgriSound, een technologisch innovatieve start-up, om het baanbrekende insectenmonitoringapparaat 'Polly' uit te rollen in verschillende Engelse appelboomgaarden, net nu de voorjaarsbloesem uitkomt. De technologie geeft Britse fruittelers toegang tot een baanbrekend inzicht in de activiteit van hun kostbare bestuivers.
Bron: tescoplc.com 

VK: Poundland lonkt naar meer locaties om nieuwe supermarkten te openen
Poundland wil in Londen meer winkels openen met zijn nieuwe buurtwinkelformule. De discounter heeft bevestigd dat hij na het succes van zijn "Local"-winkels nieuwe locaties binnen de M25 op het oog heeft. Alle "Local"-winkels verkopen kernassortimenten zoals levensmiddelen, snacks, huishoudelijke artikelen, gezondheids- en schoonheidsproducten en batterijen. Klanten vinden er ook artikelen die zij in een buurtwinkel verwachten, zoals groenten en fruit, brood, gekoelde en diepgevroren producten, luiers en zuigelingenmelk, bier, wijn en sterke drank.
Bron: mirror.co.uk 

Portugal: MC Sonae meldt 13% omzetgroei in eerste kwartaal
Retailer MC Sonae meldt dat de omzet in het eerste kwartaal van zijn boekjaar € 1,5 mld bedroeg, een stijging van 13,5% op jaarbasis en 11,8% op vergelijkbare basis. De hypermarkten en supermarkten van het bedrijf, die onder de vlag Continente opereren, droegen bij aan de positieve prestaties door een omzetstijging van respectievelijk 8,9% en 17,4%.
Bron: esmmagazine.com 

Is de "vegan zeepbel" gebarsten? Verkoop stagneert in VK nu merken plantaardige producten terugtrekken
Clive Black, retailer-analist bij investeringsgroep Shore Capital, zei dat de vegan markt te sterk is gepropageerd. Black: "De echte markt is lang niet zo groot als sommige mensen hoopten en sommige mensen deden geloven. De werkelijkheid begint nu te dagen. We keken met enig ongeloof naar het aantal bedrijven dat zich op deze markt stortte en de hoeveelheid schapruimte die er in de supermarkten voor werd uitgetrokken. Er zullen enkele winnaars zijn, maar de aantallen zullen relatief klein zijn omdat we een zeepbel hebben gecreëerd."
Bron: theguardian.com 

VK: Tesco-voorzitter Allan stapt op na beweringen over ongepast gedrag
Tesco-voorzitter John Allan treedt volgende maand af op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de group. De grootste retailer van Groot-Brittannië zegt dat beweringen over ongepast gedrag tegen hem het risico inhouden dat dit voor veel consternatie zal zorgen.
Bron: reuters.com 

ACS verwelkomt plan om retail in Wales nieuw leven in te blazen
De plannen om de retail in Wales veerkrachtiger te maken zijn toegejuicht door de Association of Convenience Stores (ACS). De regering van Wales heeft "Together for Retail: a Wales Retail Forum Action Plan" gepubliceerd.
Bron: talkingretail.com 

Publicatiedatum: