Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biosphera (Spanje)

"Nog zeker twee weken tekort aan steenfruit"

Verschillende factoren, evenwel allemaal weergerelateerd, hebben ertoe geleid dat het aanbod van Spaans steenfruit op de Europese markt op dit moment beperkt is. Het is nu wachten op de komst van grotere volumes uit belangrijke teeltregio's zoals Extremadura.

"Er is een gebrek aan product op de markt en dat zal nog 2-3 weken zo blijven", bevestigt Esther Cerezo, eigenares van Biosphera, een bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische teelt. "Wij beginnen deze week met de oogst en als het weer vanaf nu meezit – we hebben immers al vorst gehad die een impact heeft gehad op de vroege rassen – verwachten we kwalitatief een goed seizoen. We hebben er ook alle vertrouwen in dat de prijzen tevredenstellend zullen zijn", legt ze uit. 

"De eerste soorten die we gaan oogsten zijn nectarines en perziken, en daarna voegen we daar paraguayo’s en pruimen aan toe. Dit jaar komen we bovendien voor het eerst met kersen en platerina’s op de markt. We hebben ook enkele nieuwe rassen bij de verschillende steenfruitsoorten. Het doel is om steeds betere kwaliteit te leveren. We willen de consument tevreden houden en ervoor zorgen dat hij of zij terug ons fruit in het winkelmandje legt na een eerste kennismaking."

Het steenfruitseizoen bij Biosphera, dat dit jaar de Spring-module heeft geactiveerd in zijn GlobalG.A.P.-certificering ter aanduiding van een duurzame irrigatie, eindigt met de late pruimenrassen rond half september. Begin juli wordt het assortiment verrijkt met meloen en watermeloen.

"In Extremadura oogsten we meloen en watermeloen in juli en augustus, een zeer interessante periode. Er is dan immers iets minder product op de markt, omdat in de vakantiemaanden de overgang plaatsvindt tussen de andere Spaanse teeltgebieden", merkt Esther op. "Bovendien is de vraag naar meloen erg temperatuurgevoelig. In de zomermaanden op de markt zijn in de verschillende Europese landen, is dus een voordeel."

Wat betreft de vraag naar biologisch product verwacht Esther geen grote wijzigingen in de exportlanden ten opzichte van voorgaande jaren. "We hebben het groene aspergeseizoen afgerond zoals in andere jaren. Ook voor de afzet van biologisch fruit verwachten we geen problemen, of het nu steenfruit, meloen of watermeloen betreft."

"We moeten er gewoon voor zorgen dat we kwaliteit en een goede service leveren, zoals elk seizoen. Alles wat we zelf in handen hebben, moeten we goed doen. Dan maken we veel kans op een mooi zomerseizoen. Want er is zeker een markt voor onze producten", besluit Esther Cerezo.

Voor meer informatie:
Biosphera
Autovía A5, Arroyo de San Serván s/n
06850 Arroyo de San Serván (Spanje)
Tel: +34 924 342 742
comercial@biosphera.es
https://biosphera.es

Publicatiedatum: