Nieuw keurmerk voor Spaanse pakstations gepresenteerd

De Spaanse federatie van houten lichtgewicht verpakkingen (Fedemco) presenteerde op het recente Global Tomato Congress een nieuw keurmerk. Salvador Martínez, de secretaris van de federatie, vertelde aan meer dan 300 professionals uit de sector de redenen waarom houten verpakkingen, ook voor de tomatencategorie, een duurzame en verantwoorde keuze zijn.

Tijdens zijn presentatie schetste Martínez de belangrijkste punten van de Europese Verordening verpakking en verpakkingsafval (PPWR) die in november vorig jaar werd gepubliceerd. De regel introduceert het concept van "uitgebreide producentenverantwoordelijkheid", dat telers dwingt te zorgen voor volledige recycleerbaarheid en vastgestelde terugwinningspercentages voor hun verpakte producten. De norm harmoniseert het verpakkingsbeleid tussen de lidstaten en legt een vermindering van verpakkingsafval met 15% tegen 2040 op.

"We willen waarde blijven bieden aan de toeleveringsketen, vooral in deze tijden van veranderende werkmodellen", voegde Martínez eraan toe. Om de naleving van de verordening te vergemakkelijken, heeft Fedemco een eigen certificering gepromoot: Ecowoox®. Met dit kwaliteitslabel kunnen verpakkingsbedrijven de volledige recycleerbaarheid, het ecologisch ontwerp en de energieterugwinning van hun houten verpakkingen certificeren. Op deze manier ondersteunt Fedemco de sector bij de overgang naar een circulaire economie door oplossingen te bieden die de minimumeisen van de wetgeving overtreffen.

Voor meer informatie:
Alberto Palmí Alcober
FEDEMCO
Tel: +34 96 349 57 13
direccion@fedemco.com
www.fedemco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.