Flexotels wil stap zetten naar Duitse markt

"Rond de plukperiode wordt er steeds meer gekeken naar tijdelijke huisvesting"

Tholen - "We zien vanaf maart/april al weer veel aanvragen binnen komen voor de nieuwe oogst van het hardfruit." Flexotels is van origine gespecialiseerd in tijdelijke huisvesting in vooral de evenementensector. Echter toen deze in 2020 en 2021 volledig wegviel, bleek ook de AGF-sector veel waarde te hechten aan tijdelijke accommodaties voor arbeidsmigranten. "Van april tot augustus zijn we dit jaar weer volop bezig met evenementen, maar in de winterperiode is de AGF-sector voor ons steeds belangrijker", vertelt Emma Hamers van Flexotels.

En dus staat de hardfruitpluk voor het nieuwe seizoen alweer dik gedrukt in de agenda. "Het is natuurlijk nog even onzeker wanneer ze precies gaan plukken, maar het is voor ons op dat moment belangrijker dat we weten om hoeveel kamers het gaat. Zodra het plukseizoen bekend is zal de opbouw door de planning worden afgesproken."

Binnen de hardfruitsector zijn ongeveer 90 procent van de klanten van Flexotels inmiddels jaarlijks terugkerende klanten. "We zien dat de flexibiliteit en snelheid waarmee we onze units kunnen plaatsen gewaardeerd worden binnen een sector als de AGF. Binnen het hardfruit hebben we inmiddels de naam, waardoor ik verwacht dat we tijdens de komende oogst ook wel weer uitverkocht zullen zijn.'' 

Het bedrijf heeft recent haar nieuwe unit Room 45 geïntroduceerd, wat één van de luxere opties is qua huisvesting. "Dat is een grote unit met 5 kamers en ieder eigen sanitair, douche, toilet en wasbak. Er zouden 3 personen in gehuisvest kunnen worden, maar qua ruimte en de langere periode van de seizoenarbeiders adviseren wij 2 personen. Naast Room45 zijn ook de Flexstudio’s een waardevolle toevoeging aan het assortiment. De Flexstudio’s hebben dezelfde afmeting als de Flexotels maar beschikken over eigen sanitair en een keukenblok. We zien dat deze vaak wordt gebruikt als openbare ruimte en de Flexotels om te overnachten."

Duitse markt
Voor de komende jaren wil Flexotels verder groeien binnen de fruitteeltsector. "De branche is heel hecht, met veel mond-tot-mondreclame. Zo lang we doen wat we beloven en kwaliteit leveren, kunnen we denk ik nog sterk groeien, ook over de grens. In Nederland en België zijn we het meest actief, met voornamelijk klanten in West-Brabant, Zeeland, rondom Utrecht en in het Westland. We zien veel tevreden en terugkerende klanten. Daar zijn we blij mee, want het is een leuke branche om zaken in te doen."

"Daarentegen richten we ons ook steeds meer op de Duitse markt. We hebben inmiddels een Duitse collega, die zich volledig richt op de groei in Duitsland. Qua evenementen zijn we daar al goed op weg, maar in de AGF-sector valt nog veel te winnen nu andere huisvesting steeds lastiger wordt."

Voor meer informatie:
Emma Hamers
Flexotels
Zessprong 14
5684 NV Best
+31 (0)499 216060
sales@flexotels.com 
www.flexotels.com/nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.