Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belsán

"Vraag naar citroenen is hele seizoen laag geweest"

De komst van de Verna citroen, waarvan de opbrengst dit jaar aanzienlijk is gedaald, brengt niet veel beterschap op de markt. De vraag naar citroen is al de hele winter, toen het Primofiori ras werd geoogst, terughoudend geweest. Buiten het Spaanse seizoen worden grotere volumes uit Zuid-Afrika, maar kleinere hoeveelheden uit Argentinië verwacht. Hoe de vraag zal evolueren is evenwel een groot vraagteken. 

"Het is een moeilijk seizoen met een veel te rustige vraag", zegt Francisco Vicente Gea Belmonte, commercieel directeur van Belsán, een bedrijf uit Murcia. "Het aanbod van Verna is laag, maar toch is er voldoende product om de hele maand mei en zelfs het begin van de maand juni te dekken. Over het algemeen zijn alle maten beschikbaar, maar dat geldt zeker voor ons, want dankzij de juiste teelthandelingen zijn we er weer in geslaagd over alle kalibers te beschikken."

"Vanwege de vorm en de ruwe schil van de Zuid-Afrikaanse en Argentijnse citroenen zijn er supermarktketens die de voorkeur geven aan dit product. De overzeese citroenen zijn overigens al in enkele Europese landen te vinden", legt Francisco Vicente uit. "In Spanje vind je ze nog niet. Wij beginnen ze pas in juni te importeren, wanneer de Verna oogst voorbij is. We proberen overlap te vermijden", voegt hij eraan toe.

"De vraag naar Spaanse citroenen is laag geweest en daarom hebben we onze twijfels of de markt in de zomer nog gaat aantrekken. Alles wijst er immers op dat de huidige trend zich zal doorzetten. Tot nu toe hebben we zo'n 30% minder citroenen op de markt gebracht. Dit komt deels door het groeiende aanbod uit Turkije en Egypte, die marktaandeel blijven winnen in Europa, met name in Duitsland, waar de prijs primeert bij de aankopen", zegt Francisco Vicente.

Ondertussen blijft Belsán de roze Pink Variegated citroen leveren, die het bijna jaarrond kan oogsten, omdat de boom meerdere bloeiperioden heeft. "Wij zijn de enigen die dit ras in Spanje telen. We leveren dit product aan gastronomische winkels en supermarkten, met een prijs die meestal dubbel zo hoog is als die van conventionele citroenen, gezien de exclusiviteit van het product en het beperkte aanbod." 

Voor meer informatie:
Francisco Vicente Gea Belmonte
Belmonte Sánchez Belsan S.L
Vereda Rincón de Gallego 16
Mob: +34 630 943670
30579 Torreagüera (Murcia) - Spanje
www.belsansl.com
francisco@belsansl.com

Publicatiedatum: