Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rusland en Verre Oosten belangrijkste markten voor Turkse kersen"

Om een betere positie op de kersenmarkt te veroveren, richt de Turkse AGF-exporteur Goknur zich zowel op het verhogen van de productie als op het verlengen van het seizoen.

Directeur Ali Aslanali zegt dat ze er klaar voor zijn: "Het Turkse kersenseizoen staat in de startblokken en dit jaar proberen we zowel meer volumes te oogsten als het seizoen te verlengen. Dat doen we met een uitbreiding van het areaal en met nieuwe latere rassen. De belangrijkste markten voor ons zijn Rusland en het Verre Oosten. Potentiële nieuwe markten zijn dan weer enkele Europese landen."

Hoewel Goknur zijn zinnen heeft gezet op het telen van grotere volumes, brengt de kersenteelt ook een aantal uitdagingen met zich mee, legt Aslanali uit. "Een van de belangrijkste problemen tijdens de oogst is het barsten van het fruit door te veel neerslag. Desondanks verwachten we dat onze opbrengst met 20% zal toenemen ten opzichte van de voorgaande jaren."

Ook het tekort aan beschikbare arbeidskrachten is een probleem waar de Turkse AGF-exporteur mee te maken heeft. Maar wat de weersomstandigheden betreft, lijkt het ergste achter de rug.

"Ook late voorjaarsvorst is een groot punt van zorg, maar we zijn nu al half mei, dus daarvoor hoeven we dit seizoen niet meer te vrezen. Het hagelrisico gaan we proberen uit te sluiten met hagelnetten. Ten slotte moeten we het issue van de beschikbaarheid van oogstmedewerkers het hoofd zien te bieden. De oplossing zou zijn om aan het begin van het seizoen overeenkomsten af te sluiten."

Voor meer informatie:
Göknur Gıda
Tel: +90 (0)533 326 33 31 (Turkije)
[email protected] 
www.goknur.com.tr 

Gerelateerde artikelen → Zie meer