Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Marokkaanse blauwe bessenseizoen heel constant"

"De afzetperiode van de Marokkaanse blauwe bessen duurt nog zo'n twee tot drie weken. De aan de onstuimige weersomstandigheden gerelateerde problemen die de telers de laatste tijd ondervinden, kan er echter voor zorgen dat het seizoen elk moment stopt", vertelt Arnaud van Lacour, een bedrijf dat op de MIN markt van Rungis is gevestigd. Het seizoen is vier maanden geleden van start gegaan en over het algemeen positief verlopen. "We waren heel tevreden over de kwaliteit van de producten en werken al 4-5 jaar met deze herkomst voor blauwe bessen en frambozen. Omdat de  producten uit Marokko eerder aankomen, de verschillende rassen een mooie maat hebben en ze beter te verwerken zijn, werken we ook liever met deze herkomst dan met de Spaanse herkomst. Er is bij de producten uit Marokko bovendien sprake van meer regelmaat ten aanzien van het aantal partijen, een onmiskenbare troef voor onze klanten."

Regelmaat ten aanzien van de partijen
De partijen uit Marokko kennen zoals gezegd wat betreft het aantal meer regelmaat, maar dat niet alleen: ook de kwaliteit en de prijzen van de partijen uit Marokko zijn het hele seizoen stabiel gebleven. "Natuurlijk zijn er periodes waarin blauwe bessen beter verkopen dan andere, maar de regelmaat ten aanzien van de kwaliteit, de partijen en de prijzen, heeft ervoor gezorgd dat onze klanten ons het hele seizoen zijn blijven volgen."

Behalve blauwe bessen verhandelt Lacour ook importdruiven, een hele reeks exotische fruitsoorten, tomaten, kiwi's, aubergines, citrusvruchten, meloenen, watermeloenen en rood fruit.

Voor meer informatie:
Arnaud
Lacour
arnaud@lexo-intl.com

Publicatiedatum: