Claim van 19 miljoen euro van The Greenery tegen Hillfresh in hoger beroep afgewezen

In 2007 vertrokken Pieter de Jong en Leo van den Heuvel bij The Greenery, nadat ook Hans van den Heuvel daar was vertrokken als commercieel directeur. The Greenery startte een procedure tegen Pieter de Jong, Leo van den Heuvel en Hillfresh International, de door hen opgerichte onderneming. The Greenery vorderde een bedrag van 19 miljoen euro als vergoeding van schade die zij stelde te hebben geleden.

In 2010 sprak de rechtbank al uit dat Hillfresh en haar oprichters niet onrechtmatig hadden gehandeld. Alle vorderingen van The Greenery werden afgewezen. Dit oordeel is in hoger beroep bevestigd. Het Gerechtshof heeft geoordeeld dat Hillfresh en haar oprichters zich niet aan onrechtmatige concurrentie en onrechtmatig handelen hebben schuldig gemaakt.

"De uitkomst is voor Hillfresh niet verrassend. Hillfresh heeft zich volledig gehouden aan alle geldende regels. Het is verheugend dat het geschil definitief is beslecht en dat het Gerechtshof in hoger beroep heeft bevestigd, dat Hillfresh en haar oprichters niets te verwijten valt en dat zij correct hebben gehandeld", zo geeft de Hillfresh-directie, bestaande uit Pieter de Jong, Leo van den Heuvel en Hans van den Heuvel aan.

Reactie The Greenery
De woordvoerder van The Greenery geeft aan het arrest ontvangen te hebben, waarin het hoger beroep is afgewezen. "Dit is voor The Greenery een teleurstellend bericht. Wij gaan het arrest bestuderen waarna wij ons beraden ofwe aanleiding zien om in cassatie te gaan."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven