Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog 1,3 mln ton knoflook in de bewaring

China: "Fijne sortering knoflook verwacht"

Chinese knoflooktelers zitten momenteel midden in hun belangrijkste oogstseizoen en werken eraan om de best mogelijke kwaliteit knoflook te leveren. Verwacht wordt dat de oogst van dit jaar een beter inkomen zal opleveren dan vorig seizoen, met prijzen van gemiddeld ongeveer € 0,79 per kg in vergelijking met € 0,31 per kg voorheen.

Kleinere maten knoflook verwacht
Abram Kong van Jining Arrow International Trade: "De oogst is niet zonder uitdagingen geweest. Als gevolg van het koude weer in april is het totale areaal met 10-15% geslonken, wat heeft geleid tot knoflook van kleinere afmetingen. Het percentage knoflook van 65 mm is met 5% bijzonder laag, terwijl het percentage knoflook van 60 mm ten opzichte van vorig seizoen met 10% is gedaald. Knoflook met de maat 55 mm is daarentegen goed voor 65% van de oogst, terwijl knoflook van 50 mm en 45 mm de resterende 20% uitmaakt."

"Bovendien is de kwaliteit van de knoflook van dit jaar niet zo goed als die van vorig seizoen, met één ontbrekende schil, wat gevolgen kan hebben voor de verpakking voor de Europese supermarkten en voor de hogere verpakkingskosten in de toekomst."


Ondanks deze uitdagingen boeken de telers vooruitgang. Onder goede weersomstandigheden wordt alle knoflook in zakken geoogst en op het veld gedroogd alvorens naar het bedrijf te worden gebracht voor verdere verwerking en de verkoop. Ondertussen komen ook de fabrieken en opslagfaciliteiten aan het begin van het oogstseizoen in beweging om te profiteren van wat naar verwachting een goed jaar zal worden.

Abram: "Wij verwachten dat de nieuwe oogst met topprijzen op de markt begint, maar daarna langzaam in beweging komt onder invloed van de hoge inkoopkosten van de telers. Bovendien kan de marktprijs na enkele weken nog dalen, omdat er nog 1,3 mln ton oude knoflook in koelhuizen ligt opgeslagen. Momenteel is de markt voor oude knoflook zwak, terwijl de markt voor nieuwe knoflook sterk blijft en speculanten bijdragen tot de marktschommelingen.

In de komende weken zal de definitieve hoeveelheid geoogste knoflook duidelijk worden en het valt nog te bezien of de prijzen op een hoog niveau zullen blijven.

Voor meer informatie:
Abram Kong
Jining Arrow International Trade Co.,Ltd
NO.99 Jinyu Road,Jining City,Shandong Province,P.R.China
+86 ‪13655475808
abramkong@arrowinternational.cn 

Publicatiedatum: