Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anrico Maat nieuwe directeur Sales & Operations van Jumbo

Anrico Maat is vanaf 1 juni de nieuwe directeur Sales & Operations van Jumbo. Dat heeft de supermarktketen bekend gemaakt. Maat wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse winkeloperatie van de circa zevenhonderd Jumbo supermarkten in Nederland. Hij volgt hiermee Cees van Vliet op, die het bedrijf gaat verlaten. 

Anrico Maat (50) is mede-eigenaar van de Maripaan Groep. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. Met ruim 2.300 medewerkers, achttien Jumbo winkels en onder andere een La Place restaurant is de Maripaan Groep een grote speler in de foodretail en horeca in Groningen en Friesland. 

Wensen en behoeften klanten  
Ton van Veen, CEO van Jumbo, is blij met de komst van Maat: "Als Jumbo franchisenemer ken ik Anrico al lang, ook om zijn jarenlange rol van voorzitter van de Ondernemersvereniging Jumbo. Hij is een daadkrachtige ondernemer in hart en nieren en heeft met zijn compagnon Paul Papo in ruim twintig jaar stap voor stap een prachtig bedrijf opgebouwd. Anrico brengt veel kennis en ervaring mee, heeft een neus voor de wensen en behoeften van klanten en kan die als geen ander vertalen naar onze winkels door heel Nederland. Ik ben blij dat hij onze directie komt versterken."

Fundament  
Anrico Maat kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen Jumbo: "Klantgerichtheid is leidend in de strategie en werkwijze van Jumbo en daarmee het fundament van onze formule. Al jaren vinden we dat boodschappen doen net even anders, leuker en beter kan. Om de meest klantgerichte organisatie te zijn en blijven, heb je ondernemersmentaliteit nodig door het hele bedrijf. Samen het verschil willen maken in het leven van onze klanten. Die mentaliteit neem ik mee naar Veghel."

Dankbaar 
Ton van Veen over het vertrek van Cees van Vliet: "Met al zijn kennis en ervaring heeft Cees de strategie van en ontwikkelingen binnen ons familiebedrijf de afgelopen jaren vertaald naar de dagelijkse uitvoering in de winkels. Hij is een retailman in hart en nieren gebleken met een scherp oog voor processen en optimalisatie. We zijn hem dankbaar voor zijn onuitputtelijke inzet en wensen hem zowel zakelijk als privé heel veel succes."

Cees van Vliet: "Terugkijkend op mijn jaren bij Jumbo kan ik wel zeggen dat het een bewogen periode was. Ik ben steeds onder de indruk geweest van het ondernemerschap en de warmte van de collega’s en alle andere betrokkenen bij Jumbo. Onder leiding van Ton breekt er nu een nieuwe fase aan. Voor mij is dit een logisch moment om afscheid te nemen. Ik heb veel vertrouwen in een gezonde toekomst voor Jumbo en wens iedereen daar veel succes bij."

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: