Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruchthaus Hulsberg

"Vanuit nieuwe locatie ons afzetgebied vergroten"

In de nacht van 1 op 2 mei zijn de eerste producten verzonden op de nieuwe locatie van Fruchthaus Hulsberg in Ganderkesee. Het middelpunt van het nieuwe pand is de snijderij, waar met de nieuwste technologie onder meer gesneden salades, uien en champignons worden verwerkt voor de horeca en instellingen. Hoewel het pand de komende maanden pas in fasen wordt voltooid, gaven eigenaar Engin Denizyilmaz en vertegenwoordiger Patrick Wohlers ons alvast een rondleiding door de hal.


Van links naar rechts: eigenaar Engin Denizyilmaz, vertegenwoordiger Patrick Wohlers en plaatsvervangend bedrijfsleider Joschka Gronau. In totaal beschikt het bedrijf nu over een goede 2000m2 haloppervlakte (waarvan 800m2 wordt gebruikt voor de snijderij) en 600m2 kantoorruimte. 

25 jaar geleden verwierf de toenmalige detailhandel met cateringservice een locatie op de groothandelsmarkt in Bremen. Vanuit deze basis ontstond een bloeiende groothandel met een eigen snijderij. Maar de laatste jaren bereikte het bedrijf steeds meer zijn grenzen qua capaciteit. "De oude locatie was voor ons eenvoudigweg niet meer geschikt voor de toekomst: met de nieuwe locatie hebben we niet alleen aanzienlijk meer capaciteit, maar dankzij de optimale ligging met goede verbindingen aan de snelweg kunnen we ook ons leveringsgebied uitbreiden. Het doel is om in de toekomst uit te breiden tot Wilhelmshaven," beschrijft Wohlers de ambitieuze groeiplannen.

Parallel aan de verhuizing werden ook het wagenpark en het aantal medewerkers vergroot. De nieuwbouw werd ook gesteund door de deelstaat Nedersaksen, omdat er werkgelegenheid wordt gecreëerd.



Het toenemende personeelstekort in de horeca speelt duidelijk in op de vraag naar kant-en-klare AGF. Dienovereenkomstig is het eisenprofiel voor vers gesneden artikelen veranderd, en daarom heeft Fruchthaus Hulsberg geïnvesteerd in machines en de modernste technologie. De productiehal heeft nu onder andere was- en snijlijnen voor sla, die binnenkort tot 60 zakken sla per minuut kunnen verpakken, zegt Denizyilmaz. Bepaalde artikelen worden nog met de hand gesneden. 

Het droogwarenmagazijn van Fruchthaus Hulsberg: naast ultraverse convenienceproducten biedt het bedrijf ook een breed scala aan aanvullende producten, bestaande uit droogwaren, MoPro en nog veel meer. 

Binnen enkele jaren willen we een volumestijging van 30% realiseren; tien procent werd met de verhuizing al een feit, en nog eens 20% volgt in de toekomst. "We zitten nog in de inventieve fase," zegt Wohlers. Hoe de versmarkt zich de komende jaren zal ontwikkelen is op dit moment moeilijk in te schatten, zegt hij. "Volgens de wetgeving zal het assortiment biologische producten voor scholen en kinderdagverblijven zich de komende jaren snel uitbreiden. Delicatessensalades en fruit voor bakkerijen en banketbakkerijen zijn ook interessante groeimarkten. Het grootste potentieel zien we echter bij de grote cateraars."

Zelfs de afgelopen pandemie heeft de groeistrategie helemaal niet beïnvloed. "Voor het grootste deel zijn wij en onze klanten de crisis goed doorgekomen. Over het geheel genomen zijn we terug op het niveau van vóór Corona en hebben we zelfs een lichte stijging geboekt ten opzichte van het boekjaar 2019," legt Wohlers uit. 

Voor meer informatie:
Engin Denizyilmaz
Fruchthaus Hulsberg
Zur Eisenhütte 4
D-27777 Ganderkesee, Duitsland
Tel.: +49 (0)4222 807340
info@fruchthaus-hulsberg.de 
www.fruchthaus-hulsberg.de  

Publicatiedatum: