Duitse aspergeoogst ging met koud weer van start

"Als het vroeg in het jaar droog en warm is, beginnen we eind maart met de oogst van asperges," zegt teler Lisa Kraft uit Naunheim. "Normaal starten we begin mei. We konden dit jaar echter pas laat beginnen omdat het voortdurend te nat was. En het was ook veel te koud weer voor asperges. Daarom konden we pas tien dagen geleden echt van start."

De vraag naar asperges was zoals elk jaar met Pasen bijzonder groot. De aspergeteler uit het noorden van Rijnland-Palts moest inkopen bij de concurrentie in de zuidelijke Pfalz; daar was het een paar graden warmer. "De horeca wilde asperges voor Pasen. We willen onze klanten niet verliezen. Daarom zijn we begonnen met ingekochte asperges."

De prijsdruk heeft al gevolgen gehad voor de teeltbedrijven: door de stijgende arbeidskosten heeft Kraft haar aspergeareaal met 20 procent moeten inkrimpen. In plaats daarvan groeit er nu graan op het land. Dat is niet zo arbeidsintensief en daarom concurrerend.

Bron: globeecho.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.