Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs Spaanse Navel 180% hoger dan jaar geleden

"In week 17 steeg de prijs van Navel-sinaasappelen opnieuw, zowel voor de telers (+1,2%) als van het verpakte product (+4,9%). De prijs is 180% hoger dan een jaar geleden en 43% hoger dan het vijfjarig gemiddelde van die week", lezen we in het wekelijkse bulletin over de groente- en fruitprijzen van het Spaanse ministerie van Landbouw. 

"Voor het verpakte product is de prijs 52% hoger dan die van week 17 van 2022 en 39% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. De telersprijs in week 17 is de voorbije 10 seizoenen nooit zo hoog geweest, met uitzondering van het coronajaar 2020. Ook de prijs voor het verpakte product was de hoogste van de voorbije 10 seizoenen, zelfs hoger dan in 2020."

De prijs voor verpakte mandarijnen was de afgelopen drie weken gedaald, maar "in week 17 heeft zich een herstel van 4,2% voorgedaan, waardoor de prijs 44,1% hoger was dan een jaar geleden en 35,5% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Het is ook de hoogste prijs van de voorbije 10 seizoenen”.

Ten slotte registreert citroen opmerkelijke prijsstijgingen "nu de afzet van het Verna-type op gang komt", geeft het document aan. "De telersprijs doet er 29% bij en de verpakte product 25%. Maar de telersprijs is wel 29% lager dan een jaar geleden en 15% lager dan het vijfjarig gemiddelde. Het verpakte product geeft 16% prijs ten opzichte van week 17 van 2022, maar overstijgt het vijfjarig gemiddelde met 10%."

Het volledige bulletin kan hier worden geraadpleegd (in het Spaans).