Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Stijging in de consumptie van kiwibessen"

"De kiwibes wint aan populariteit en consumenten die het fruit proeven, blijven het meestal ook bij de daaropvolgende winkelbezoeken in het mandje leggen", zegt Ricardo Machado, exportmanager zachtfruit bij de Portugese teler en handelaar Minikiwi Farm. "We verwachten een goed seizoen voor onze kiwibessen. We zien een sterke vraag en dankzij de kwaliteit van het product zijn we een referentiebedrijf in de markt. Kiwibes is nog een relatief jong product. Helaas kunnen we niet het hele jaar door kiwibessen telen. Maar als je het mij vraagt, is er zeker sprake van een stijging van de consumptie. Dat zie je ook in de media, het is de afgelopen jaren een succesvolle fruitsoort geweest. En wie het probeert, blijft het kopen." 

Het duurt nog een paar maanden voordat de eerste kiwibessen worden geplukt. Machado stelt dat hun percelen nog niet in volle productie zijn, dus de volumes zullen de komende jaren toenemen. "Ons areaal beslaat momenteel zo'n 30 hectare. De bessen worden niet alleen door ons geteeld, maar ook door bij ons aangesloten telers. We verwachten de eerste oogst begin augustus en daarna gaan we door tot in de tweede week van oktober. We hebben nog niet al onze percelen in productie, maar we verwachten dit jaar toch al 80 tot 100 ton op de markt te brengen."

Machado legt uit dat de kiwibessen hun weg vinden naar de meeste Europese landen en daar is Minikiwi Farm best tevreden over. "We zijn aanwezig in bijna alle landen van de Europese Unie, maar we zijn ook actief in nogal wat Aziatische landen. Op dit moment zijn we tevreden met onze klanten, ze doen uitstekend werk. We zijn daarom niet actief op zoek naar nieuwe markten, maar we sluiten nooit de deur voor nieuwe kansen", besluit hij. 

Voor meer informatie:
Ricardo Machado
Minikiwi Farm Lda
Tel: +351 910 197 600 (Portugal)
ricardo.machado@minikiwifarm.pt 
http://minikiwifarm.pt 

Publicatiedatum: