Melocotón de Cieza krijgt beschermde geografische aanduiding

Op 5 mei 2023 heeft de Europese Commissie het inschrijven van de naam 'Melocotón de Cieza' uit Spanje in het register van beschermde geografische aanduidingen (BGA) goedgekeurd.


©  Melocotón de Cieza  

'Melocotón de Cieza'-perziken zijn perziken die in het zuiden van Spanje, om precies te zijn in de gemeenten Cieza, Calasparra, Jumilla en Abarán worden geteeld. De specifieke kwaliteiten van de perziken worden beïnvloed door het extreme mediterrane klimaat van de regio. De lage temperaturen tijdens de winternachten (van tussen de -2 en de +5°C) en de extreme hitte van de maanden mei (met temperaturen van rond de 33°C), juni (met temperaturen van rond de 37°C) en juli (met temperaturen van rond de 41°C) geven de perziken een unieke en karakteristieke maat en kleur. Uit de geschiedenis van de inwoners van de regio rond Cieza uit het verre verleden blijkt dat alle culturen op de een of andere manier waren verbonden met verschillende land- en tuinbouwactiviteiten, waarbij de visserij een doorslaggevende rol heeft gespeeld.

Bron: ec.europa.eu/commission


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.