Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mispeloogst tussen de 150.000 en 200.000 kilo in Málaga

Het mispelseizoen in de Spaanse provincie Málaga is weer voorbij. "Er is in totaal tussen de 150.000 en 200.000 kilo geoogst. Daarmee wordt de lijn van de voorbije 5 jaar doorgetrokken", vertelde Miguel Ángel Sánchez, manager van de coöperatie San Isidro, aan radio SER Málaga. De hoogdagen van ongeveer 10 jaar geleden, toen 400.000 kilo werd geoogst, zijn evenwel voorbij.

"De droogte heeft voor kleine maten gezorgd, maar we mogen niet klagen over de prijzen", vertelde hij. "Het seizoen begon met ongeveer € 4 per kilo en daarna viel de prijs terug op een stabiele € 1,50 per kilo", zei hij, eraan toevoegend dat "Málaga de luxe heeft te genieten van zo'n uitzonderlijk product."

"De export ervan is vrijwel onmogelijk", gaf de manager aan, erop wijzend dat de mispel uit Sayalonga in de provincie wordt verhandeld en geconsumeerd. "De mispelteelt is aan het terugvechten nadat het 7 à 8 jaar geleden een klap kreeg. Toen werden vele percelen gerooid om plaats te maken voor meer winstgevende gewassen, zoals mango's."

Bron: cadenaser.com

Publicatiedatum: