Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dori geeft aanzienlijk voordeel op Zespri Sun Gold"

De teelt van het Italiaanse gele kiwiras Dori begon 3 jaar geleden in Australië, waar het nu stilaan voet aan de grond krijgt. De teelt is met 150 ton dit jaar nog heel bescheiden en voor volgend seizoen wordt 300 ton verwacht. Maar de volumes zullen de komende jaren vrij snel stijgen, aangezien de aanplant al meer dan 100 hectare bedraagt.

Dori Australia vertegenwoordigt meerdere Australische telers van gele kiwi's. "De oogst begint eind maart en geeft ons dus een aanzienlijke voorsprong op de Zespri Sun Gold. Bovendien kleurt Dori heel sterk in onze teeltgebieden en is de eetervaring werkelijk uitzonderlijk", zegt Jamie Craig, directeur van Dori Australia.


Copyright: Dorikiwi.com

"We hebben drie boomgaarden in productie en nog eens vijf die de komende jaren hun eerste fruit zullen geven. We verwachten volgend jaar ten minste een verdubbeling van de 150 ton van dit jaar."

Dori Australia richt zich in eerste instantie op de binnenlandse markt, maar export zal steeds belangrijker worden naarmate de opbrengst toeneemt. De nabijheid van West-Australië tot de belangrijke Aziatische markten van Indonesië, Singapore en Maleisië wordt als een voordeel gezien. De transit over zee van Perth naar Jakarta duurt bijvoorbeeld slechts 4 of 5 dagen.

"De plant past zich zeer goed aan aan de vele zonuren in onze teeltgebieden. Het fruit rijpt gemakkelijk en de diepe goudgele kleur van het vruchtvlees is zeer aantrekkelijk. Dankzij het hoge drogestofgehalte is de eetervaring uitzonderlijk. De plant blijkt zeer productief te zijn en heeft geen overdreven zorg en aandacht nodig."

Voor meer informatie:
Jamie Craig
Dori Australia Pty Ltd
Tel: +61 429 801 802 (Australië)
jamie@doriaustralia.com.au 

Publicatiedatum: