Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes viert opening nieuw pakstation in Costa Rica

Fyffes gaat door met het investeren in de eigen bananenproductie door een modern pakhuis te bouwen op haar plantage Victoria in Sarapiqui de Heredia in Costa Rica. Het nieuwe pakhuis is ontworpen om het welzijn en de veiligheid van de werknemers te bevorderen, de efficiëntie te verbeteren en onze duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen.

De opening werd bijgewoond door de zakenpartners Grupo Acón, Grupo Colono, Jardín del Tigre en de Costa Ricaanse bananenautoriteit Corbana (Corporación Bananera Nacional). Fyffes werd vertegenwoordigd door haar Chief Executive Officer, Helge Sparsoe, en Chief Supply Officer, Sheila McCann-Morrison. In hun toespraak bedankten zij de werknemers voor hun voortdurende inzet voor het bedrijf.

Het moderne ontwerp van het nieuwe pakhuis minimaliseert het risico op kneuzingen van het fruit. Ook zijn er meerdere verwerkingslijnen, waardoor de verpakkingscapaciteit is verhoogd. Het waterverbruik kon worden gereduceerd tot wel 40% en binnen het moderne ontwerp is veel aandacht geweest voor gezondheid op het werk. Zo zijn er twee hydraulische tafels teneinde het palletiseerproces te vergemakkelijken en de selection, weighing and packaging areas zijn voorzien van anti-vermoeidheidsmatten.

Leslie Medina, Regional Banana Production Manager bij Fyffes, beschrijft dit project als een gezamenlijke inspanning binnen Fyffes, waarbij intensief gebruik is gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring om de productiviteit te kunnen verhogen. Hij benadrukt tevens de steun van de zakelijke partners en de prestatie van het plantagemanagement dat toezicht hield op de bouw van het pakhuis en de aanzienlijke uitbreiding van het aantal hectares.

Helge Sparsoe, CEO van Fyffes, wees op de company value "Winning Together" en legde uit hoe belangrijk het is om op lange termijn samen te werken teneinde de uitdagingen die de toekomst brengt het hoofd te kunnen blijven bieden. "Winning Together omvat ook onze communities, onze partners én bondgenoten, want als we niet samenwerken, komen we voor nog meer omvangrijke uitdagingen te staan", aldus Sparsoe.

Sheila McCann-Morrison sprak over de rol van baanbrekende innovaties als een fundamentele drijfveer voor Fyffes niet-aflatende streven naar duurzaamheid, zowel binnen de eigen Fyffes plantages als op die van haar strategic business partners.

Jorge Sauma, General Manager van Corbana, ziet Fyffes als een van de in Costa Rica actieve bedrijven met de beste visie op de toekomst. Hij onderstreepte de inspanningen van Fyffes om haar werknemers goede werk- en veiligheidsomstandigheden te bieden.

Het nieuwe pakhuis van Fyffes bewijst dat de bananensector zich inzet voor innovatie, veiligheid en duurzaamheid. Investeringen in technologie en apparatuur tonen aan dat men de kwaliteit en efficiëntie van de productieprocessen voortdurend wil verbeteren, terwijl de aandacht voor veiligheid ervoor zorgt dat de werknemers altijd met respect en waardigheid worden behandeld.

Voor meer informatie:

Pierre Terranova
Fyffes
pterranova@fyffes.com
www.fyffes.com

Publicatiedatum: