Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met Maersk Container Industry

ZIM lanceert nieuwe Sekstant deursensortechnologie

ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) kondigt aan dat het 1.000 Star Cool reefers met Sekstant deursensoren heeft besteld, alsook een vergelijkbaar volume sensoren voor op de bestaande Star Cool reefers. 

De investering maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen ZIM en Maersk Container Industry (MCI) om de ZIMonitor reefervloot te upgraden en de groei van temperatuurgecontroleerde vracht te ondersteunen. 

Het Star Cool aandeel is snel gegroeid bij ZIM en beslaat nu ongeveer een derde van de reefervloot. ZIM heeft geïnvesteerd in het complete reeferpakket van MCI, inclusief de Star Cool Integrated en de Sekstant gateway voor reeferconnectiviteit. De Sekstant deursensor is een draadloos deuropeningsbewakingssysteem dat mede is ontwikkeld door ZIM, een pionier op dit gebied. De Sekstant oplossing zorgt voor de tracking en de gegevens die nodig zijn om het commerciële reefer trackingproduct van ZIM, de ZIMonitor, te leveren.

De Sekstant deursensor is een toevoeging die nog meer informatie levert aan het digitale vlootbeheersysteem. Nu kan er gecontroleerd worden wanneer de deur van de reefer is gesloten, en net zo belangrijk: wanneer deze is geopend. Deze gegevens worden geregistreerd in de Sekstant cloud en kunnen opgevraagd worden via de Sekstant gebruikersinterface. Het digitale systeem biedt toegang tot realtime informatie over de reefers en maakt monitoring en vlootbeheer overal ter wereld mogelijk. De gegevens van de deursensor worden aangevuld met andere controlegegevens van de koelcontainer, inclusief tijdsgegevens en GPS-coördinaten. Het wordt geleverd als een reeds gemonteerde optie, maar kan ook achteraf worden gemonteerd op elke met Sekstant uitgeruste koelcontainer. De draadloze sensor maakt verbinding met de reefercontroller. Gebeurtenissen die de deur betreffen, worden zelfs vastgelegd terwijl de reefer is uitgeschakeld, waardoor gezien kan worden of een gebeurtenis afwijkt van de geplande tijdlijn. Dan wordt ook een waarschuwing geactiveerd.

Een deel van de vloot van ZIM omvat ook Star Cool CA om tegemoet te komen aan de zendingen van ZIM in gecontroleerde atmosfeer. Energie-efficiëntie en productbetrouwbaarheid zijn de sleutels tot succes en daarom heeft ZIM zijn vertrouwen gesteld in MCI's Star Cool Controlled Atmosphere systeem, dat al meer dan 10 jaar zijn deugdelijkheid bewezen heeft in de markt. De nieuwste investering van ZIM in Sekstant deursensoren en MCI's complete reeferpakket getuigen van de blijvende focus op groei van de scheepvaartindustrie en ondersteuning van de klanten.

De Sekstant deursensoren zullen ZIM voorzien van de gegevens en tracking die het nodig heeft om de ZIMonitor te leveren, een eersteklas oplossing voor hoogwaardige en gevoelige vracht. De nieuwe Star Cool CA reefers werden in maart 2023 toegevoegd aan de containervloot van ZIM.

Voor meer informatie:
Povl D. Rasmussen
Maersk

povl.rasmussen@maersk.com

Publicatiedatum: