Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Naast ovengroenten nu ook salades in de (online) schappen van Picnic

HAK Fresh breidt supermarktaanbod uit met verse salades met gegrilde groenten

HAK Fresh lanceert een tweede productlijn in het supermarktschap die bestaat uit verse salades. Het gaat om salades met gegrilde groenten en peulvruchten in twee heerlijke varianten: de Italiaanse en Griekse salade. De nieuwe salades bestaan voor meer dan 60% uit een mix van groenten en peulvruchten en zijn verrijkt met een smakelijke dressing, kaas en pasta of orzo. De salades zijn vanaf nu verkrijgbaar bij online supermarkt Picnic. 

Vorig jaar maakte HAK Fresh haar debuut in het versschap van de supermarkt met ovengroenten. En nu volgt dus een tweede lichting producten. Vandaag verschijnen er twee varianten verse salades in de digitale schappen van Picnic: de Italiaanse Salade met gegrilde groenten en pasta en de Griekse Salade met gegrilde groenten en orzo. De salades hebben geen bladgroen, maar geroosterde en gegrilde groenten en peulvruchten als hoofdingrediënt. Het grillen van de groenten geeft een extra smakelijke boost aan de salades. Net als de ovengroenten zijn de salades een gezonde keuze met Nutri-Score A.  

Ultiem gemak
Alle verse salades zijn direct klaar voor gebruik. Om het zo makkelijk mogelijk te maken is de salade al op smaak gebracht en daardoor is er geen extra dressing meer nodig. Dat scheelt verpakkingsmateriaal en zo heb je snel een lunch of lichte maaltijd boordevol groenten voor thuis, kantoor of onderweg. Dit past bij de strategie van HAK om groenten en peulvruchten eten zo gemakkelijk mogelijk te maken voor iedereen. Een bijkomend voordeel en uniek voor het versschap is dat de salades door het grillen van de groenten op natuurlijke wijze langer houdbaar zijn. Dat helpt voedselverspilling tegen te gaan.

HAK Fresh op koers
Met de introductie van de nieuwe versproducten zet HAK Fresh een volgende stap in haar groeiambitie. Rogier Hilkes, Directeur HAK Fresh, zegt hier het volgende over: “2022 betekende de start van onze versreis voor consumenten met de introductie van de ovengroenten. De verse salades zijn een nieuwe manier om groenten eten nog gemakkelijker te maken. De komende periode blijven we het aanbod van HAK Fresh verder uitbreiden met nieuwe producten én in nieuwe kanalen. Zo zijn onze ovengroenten nu ook verkrijgbaar bij Poiesz en bieden we twee nieuwe varianten aan: gegrilde zoete aardappel en gegrilde gele biet. De komende periode verwachten we de producten op steeds meer plaatsen terug te zien omdat de vraag naar deze unieke producten blijft stijgen.”

De producten van HAK Fresh worden gemaakt in Den Bosch. Vanuit hier maakt HAK verse groenteproducten voor het foodservice en out-of-homekanaal, zoals franchiseformules, tankstations en cateringbedrijven. De productielocatie is in 2021 volledig aangepast om ook vernieuwende verse ‘ready-to-eat’ en ‘ready-to-heat’ groenteproducten te kunnen maken voor de consument. Alle groenten worden verwerkt volgens het Groene Keuken-principe van HAK: zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en met 100% natuurlijke ingrediënten.

Bron en foto's: HAK

Publicatiedatum: