Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op 20 mei start meloenenexport Sardinië

Voor OP Agricola Campidanese, de telersvereniging uit Sardinië die zijn groenten en fruit onder het merk L'Orto di Eleonora op de markt brengt, is het tijd om de motoren warm te draaien. De start van het nieuwe meloenenseizoen is nu heel dichtbij. 

"We zijn rond 25 april eigenlijk al begonnen met de eerste meloenen van bedekte teelt. Die werden geleverd aan enkele Italiaanse supermarkten tegen prijzen die schommelden tussen € 2 tot € 3 per kilo", zegt directeur Salvatore Lotta. "Voor Piel de Sapo, Corallo en Majores meloenen is het nog wachten tot 20 mei. Hetzelfde geldt voor de mini-watermeloenen Gavina en Eleonora." 

"De belangstelling voor dit fruit is zeker goed, wat ons hoop geeft voor de zomermaanden. De klanten zijn zich ondertussen bewust van de hoge kwaliteit van de producten onder het merk L'Orto di Eleonora. Het zijn producten die zich onderscheiden met hun kleur, textuur en gewicht. Om de export op te starten wachten we eerst nog op aanzienlijke volumes om een constante aanvoer te kunnen garanderen. De gewassen staan er mooi op, zowel in de kas als buiten. Wat stabieler weer zou anderzijds niet alleen welkom zijn voor een betere groei en ontwikkeling van het fruit, maar ook voor de daarmee samenhangende verkoopresultaten. Het zou de afzet in het seizoensbegin zeker een duwtje in de rug geven."

De oogst en verkoop van meloenen en watermeloenen van OP Agricola Campidanese gaan door tot eind september, ondanks de inkrimping van het areaal met 30%.

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) - Italië
Tel: +39 (0)783 022959
info@agricolacampidanese.it
lortodieleonora.com

Publicatiedatum: