Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Caimito Fruits Panama opent handelskantoor in EU

Caimito Fruits Europe, onderdeel van ananasteler Caimito Fruits Panama, gaat geschiedenis schrijven door de eerste Europese fruitdistributeur te worden die eigendom is van en beheerd wordt door een fruitteler uit Panama. Het bedrijf heeft een handelskantoor in Madrid geopend en bereidt zich voor op de ontvangst van de eerste container met duurzaam geteelde ananas in de haven van Algeciras. De aankomst wordt eind mei 2023 verwacht.

Caimito Fruits Europe is opgericht door Rolando Sánchez, Donald Ewert en James Gooden. Sinds de oprichting in 2018 heeft Caimito Fruits Panama ananas met succes via de lucht en over zee naar nichemarkten in heel Europa verscheept. Vanuit het onlangs geopende kantoor in Madrid zal het bedrijf ananas van hoge kwaliteit, evenals ander exotisch fruit uit Panama, aan retailers in heel Europa leveren. Het team van het bedrijf bestaat uit mensen uit Panama, Europa en de VS met uitgebreide ervaring op het gebied van import, verkoop en distributie in Europa.

James Gooden, medeoprichter van Caimito Fruits, legt uit dat het bedrijf ook de deur opent voor andere teeltbedrijven om exotisch fruit uit Panama te exporteren. "Met de steun van het ProPanama agentschap van de Panamese overheid hebben we Caimito Fruits Europe op kunnen richten en brengen we nu onze hoogwaardige ananas op de Europese markt", zegt hij.

"Ik ben enorm blij en trots dat ik een onderdeel ben van iets dat groter is dan alleen Caimito Fruits. Dit komt heel Panama ten goede", vertelde medeoprichter en salesmanager Rolando Sánchez in een gesprek met de media.

Sinds de oprichting heeft Caimito Fruits Panama zich ingezet voor de gemeenschap en het milieu. Het bedrijf is in het bezit van GlobalGAP, een strikte internationale audit voor goede praktijken, die garant staat voor een kwaliteitsproduct met extreem hoge exportnormen. ProPanama heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld bij het ondersteunen van Caimito Fruits Europe, van het hosten van een stand op beurzen tot het assisteren bij strategische planningen.

Voor meer informatie:
Rolando Sánchez / Donald Ewert
Caimito Fruits Europe S.L.
sales@caimitofruits.com
caimitofruits.com 

Publicatiedatum: