Prijs Vietnamese kokosnoten stijgt na eerdere forse daling

De prijzen van gedroogde kokosnoot in de provincie Ben Tre, het centrum van de kokosnootteelt in de Mekong-delta, zijn hersteld tot VND3.300-4.200 (€ 0,12-0,16) per vrucht na een sterke daling in de afgelopen twee jaar. Vóór de pandemie bedroegen de prijzen VND5.800-6.700 voor gedroogde kokosnoten, waardoor hij met de verkoop ervan VND6-10 miljoen per maand kon verdienen.

Een handelaar in Ben Tre City zei dat als gevolg van de lage prijzen in de afgelopen tijd veel kokosnoottelers hun boomgaarden verwaarloosden en zelfs overschakelden op de teelt van ander fruit, met als gevolg een verminderde teelt van kokosnoten en een lagere kwaliteit. De provincie hoopt dat de noot kan worden uitgevoerd naar de VS en China, twee belangrijke markten, in het kader van officiële quota.

Ben Tre heeft meer dan 74.000 hectare kokosnootboomgaarden, of 50% van de totale oppervlakte van het land, en een jaarlijkse oogst van 690 miljoen gedroogde kokosnoten, waarvan het gedroogde vruchtvlees wordt gebruikt voor verwerking, inclusief de extractie van olie. 

Bron: retailnews.asia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.