Vietnamese fruitexport neemt hoge vlucht

De uitvoer van Vietnamese bananen, durian en jackfruit naar China en Laos is in de eerste vier maanden van het jaar sterk gestegen. De exportwaarde van groenten en fruit bedroeg 1,26 miljard euro, 19,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus het ministerie van Landbouw.

China leidde de consumptie van Vietnamese groenten en fruit met een marktaandeel van 58,7%, ter waarde van 524,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van het jaar, een stijging van 27,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Ook Laos, Zuid-Korea en Japan verhoogden de invoer van Vietnamees fruit. De uitvoer van Vietnamese groenten en fruit naar Laos steeg het meest, met een factor 2,8.

De uitvoer van durian, jackfruit en banaan steeg aanzienlijk. In het eerste kwartaal bereikte de Vietnamese uitvoer van durian een omzet van 139,6 miljoen euro, meer dan 8,3 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, waarbij China met een omzet van 121,5 miljoen euro 87% van het marktaandeel voor zijn rekening nam.

Bron: e.vnexpress.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.