Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft

"Afzet nectarines en perziken verloopt erg traag"

"Dit jaar waren er geen grote mislukkingen aangaande het steenfruit en we verwachten een relatief normale oogst. Het is ook een goed jaar voor trays, omdat de vruchten meestal kleiner zijn. De vruchten hebben regen of water nodig om grotere maten te krijgen", vertelt de firma Llombart. "We zijn het seizoen voor nectarines en perziken begonnen met trays van 500 gr, maar de afzet verloopt nog steeds erg traag. We verwachten echter dat de beschikbare hoeveelheden vanaf half mei zullen toenemen en de verkoop zal dan navenant aantrekken met het hopelijk betere en warmere weer." Bovendien is de vraag naar platte perziken aanzienlijk toegenomen in vergelijking met de conventionele perzikrassen.


Het Llombart-team op de Fruit Logistica 2023.

Exclusieve partner van het merk 'Royal' op groothandelsmarkten
"Wij leveren onze producten voornamelijk aan retailers. Zo verkopen we onder andere het steenfruitmerk 'Royal' exclusief op Duitse groothandelsmarkten in het hele land, evenals onze eigen merken: 'Klein aber Fein' en 'Sonnenkinder'." Voor verpakte goederen met een hoeveelheid van 6,5 tot 7 kg geeft de handel overwegend de voorkeur aan geelvlezig steenfruit. Bovendien is er voor het verpakte product vooral vraag naar trays van 500 gr en 1 kg, terwijl voor het eenlagige product 6,5 kg en 7 kg beschikbaar zijn.

"Om de afzet verder te bevorderen, moeten we aantrekkelijke, marktconforme prijzen aanbieden. Maar of we de telers dit jaar de gewenste prijzen kunnen garanderen, valt nog te bezien. Daar hangen te veel factoren vanaf, zoals maten, het weer, enz." Bovendien, zei hij, is het probleem voelbaar in de hele teelt. "Er is helaas een ernstig tekort aan personeel, zowel voor het werk op het veld als in de pakstations. Bovendien neemt het probleem van het watertekort toe. Zonder voldoende water wordt het moeilijk om de juiste kalibers te oogsten."

In sommige delen van Spanje is het waterpeil zo laag dat het alleen voldoende is om de bomen te irrigeren zodat ze overleven, laat staan om de teelt op peil te houden. "In andere regio's is het meestal druppelirrigatie, wat genoeg is om te telen, maar niet genoeg om voldoende dik fruit te verkrijgen. Hier hangt alles af van de resultaten die de telers behalen. Het valt nog te bezien of de inspanningen de moeite waard zijn of niet."

Voor meer informatie:
Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH
Import - Export
Industriehof 4
D-77933 Lahr, Duitsland
Tel.: +49 (0)7821/9397 - 0
info@llombart.de     
www.llombart.de   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.