China is wereldwijd de grootste teler én importeur van blauwe bessen

Volgens een recent rapport van het USDA heeft China in 2021 de Verenigde Staten vervangen als 's werelds grootste teler van blauwe bessen, terwijl het ook een van de grootste importeurs van blauwe bessen wordt. Verwacht wordt dat de consumptie van het fruit de komende jaren ook in China zal blijven groeien.

Uit gegevens van de International Blueberry Organization (IBO) blijkt dat het wereldareaal voor blauwe bessen in 2021 235.400 hectare bedraagt, met een totale oogst van 1,79 miljoen ton. China staat op de eerste plaats met een areaal van 69.036 hectare, gevolgd door de Verenigde Staten, Chili, Peru en Canada.

In datzelfde jaar importeerde China 29.597 ton blauwe bessen, voornamelijk uit Peru en Chili.

ChinaGuizhou, Liaoning, Shandong, Sichuan en Yunnan zijn de belangrijkste teeltgebieden van blauwe bessen in China. In 2021 waren deze vijf provincies goed voor 76,8% van de totale Chinese productie van blauwe bessen. De provincie Yunnan, met zijn unieke klimatologische en geografische omstandigheden, zoals grote hoogte, grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht en lange uren zonneschijn, is China's belangrijkste regio voor de teelt van blauwe bessen.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.