"Passiefruit kan eitjes van fruitvliegen doden"

Chinese wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat passiefruit rechtstreeks de eitjes van fruitvliegen kan doden. Dit zou kunnen wijzen op een nieuwe methode om de plaag te bestrijden. De wetenschappers stelden vast dat passiefruit inheemse fruitvliegen aantrekt om eieren in de vruchten te leggen, maar de meeste eieren kwamen niet uit.

Volgens Wu Weijian van de Zuid-Chinese Landbouwuniversiteit, de hoofdonderzoeker van de studie, leidt het binnendringen van een fruitvlieg in de middelste laag van de vruchtwand om eitjes te leggen ertoe dat het plantenweefsel wordt afgebroken en waterstofcyanide vrijkomt, waardoor de meeste eitjes worden gedood. Wu beweerde dat dit het eerste geval is waarbij een levende plant is gevonden die de eieren van ongedierte rechtstreeks kan doden.

Dit betekent dat passiefruit kan worden aanbevolen als een gewas dat kan worden geplant aan de rand van een boomgaard of meloenveld om fruitvliegen te bestrijden.

Bron: news.cgtn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.