Eucadoraanse bananenexport +6%

De Vereniging van Bananenexporteurs van Ecuador (AEBE) heeft gegevens bekendgemaakt over het aantal kartons dat naar de buitenlandse markten is verzonden. Tussen januari, februari en maart werden 96,03 miljoen kartons uitgevoerd tegenover 90,58 miljoen in dezelfde maanden vorig jaar. Dit is een groei van 6,01%.

José Antonio Hidalgo, uitvoerend directeur van de AEBE, legt uit dat deze stijging te danken kan zijn aan de marktprijzen, die zeer goed waren en kansen boden. De oorlog van Rusland tegen Oekraïne had gevolgen vanaf eind februari 2022. Daarom kan dit groeipercentage slechts een teken zijn van herstel in het eerste kwartaal ten opzichte van 2022, zegt hij.

In 2022 werd de export beïnvloed door de Russische invasie, de logistiek, de nationale staking en de waardestijging van de dollar. De som van deze factoren veroorzaakte de daling van de export. Het ging om een daling van 23,89 miljoen kartons in die periode, volgens cijfers van de Centrale Bank.

In 2023 zijn er ups en downs geweest. Januari is een bijzondere maand vanwege de bananenoogst en omdat er in 2022 betere temperaturen waren. De export was in januari 2023 8,25% hoger ten opzichte van januari 2022 en in februari was het verschil +0,8%, ondanks de slechte weersomstandigheden.

Bron: time.news


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.