Iraanse appelexport levert 195 mln euro op

In het fiscale jaar 2022-23 (eindigend op 20 maart) is in totaal 62.595 ton verse en gedroogde appels ter waarde van $215,09 miljoen (€ 195 mln) uit Iran geëxporteerd. Dit komt neer op een daling van 36% in gewicht ten opzichte van het jaar ervoor.

Volgens de statistieken van de douane van de Islamitische Republiek Iran bedroeg de waarde van een kilogram uitgevoerde appels (vers en gedroogd) in het verslagjaar $ 0,34, tegen $ 0,28 cent in het fiscale jaar 2021-22, meldde het nieuwsportaal van de Iraanse Kamer van Koophandel.

Exportbestemmingen waren Armenië, Oezbekistan, Afghanistan, de VAE, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Wit-Rusland, Pakistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Turkije, Azerbeidzjan, Japan, Sri Lanka, Syrië, Somalië, Irak, Oman, Rusland, Kirgizië, Kazachstan, Qatar, Koeweit, Libanon, Polen, Libië, Litouwen, Maleisië en India.

Bron: financialtribune.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.