Top 5 supermarktketens in Albanië

Top 5 van supermarktketens in Albanië
Hier volgt een overzicht van de vijf grootste supermarktketens in Albanië, op basis van hun meest recente omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com)
1. Big Market omzet: € 100 mln (2020 - geschat);
2. Spar omzet: € 75 mln (2021);
3. Conad omzet: € 50 mln (2020 - geschat);
4. Eco Market omzet: € 14 mln (2020 - geschat);
5. Extra Market omzet: € 5 mln (2020 - geschat).
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi krijgt er 1, 1 mln klanten bij
Aldi heeft zijn recente succes benadrukt door te wijzen op gegevens van Kantar waaruit blijkt dat meer dan tweederde (66,4%) van de Britse huishoudens nu bij de discounter winkelt nadat deze het afgelopen jaar 1,1 mln extra klanten heeft aangetrokken.
Bron: kamcity.com 

Asda en Deliveroo breiden samenwerking uit naar 100 extra winkels in Groot-Brittannië
Supermarktketen Asda heeft zijn samenwerking met online voedselbezorger Deliveroo in het Verenigd Koninkrijk uitgebreid. De samenwerking wordt nu uitgebreid naar 100 extra Asda-winkels, waarmee het totaal aantal deelnemende Asda-winkels op meer dan 350 komt.
Bron: retail-insight-network.com 

België: Colruyt investeert € 20 mln in verlieslijdende CRU
CRU, de premium keten van "belevingsmarkten" die zich toelegt op verse, lokale en ambachtelijke producten van hoge kwaliteit, leed vorig boekjaar een verlies van € 5,2 mln op een omzet van € 24 mln. Colruyt wint € 20 mln extra aan AGF-kapitaal, "een bewijs van ons sterke geloof in CRU", aldus Silja Decock, woordvoerster van Colruyt, tegen dagblad De Tijd.
Bron: retaildetail.eu 

Bezorg-app Getir in gesprek om Duitse rivaal Flink over te nemen - FT
De Turkse bezorgdienst Getir is in gesprek om de Duitse rivaal Flink over te nemen, een belangrijke stap in de richting van consolidatie in de Europese markt voor voedselbezorging, omdat de bedrijven vechten tegen een vertraging na Covid-19, aldus de Financial Times.
Bron: reuters.com 

VK: Vakbond waarschuwt tegen mogelijke fusie van Asda en EG Group
Naar aanleiding van recente berichten dat de eigenaren van Asda en EG Group van plan zijn de supermarktketen te fuseren met het tankstation, heeft een van de grootste Britse vakbonden gewaarschuwd dat een dergelijke met schulden beladen overeenkomst een bedreiging vormt voor de voedselvoorziening, de brandstofprijzen en de werkgelegenheid. In een brief aan Kemi Badenoch, Secretary of State for Business and Trade, wijst de vakbond GMB erop dat de schulden van Asda al meer dan € 5,3 mld bedragen en dat een eventuele fusie met EG Group daar nog eens € 7,9 mld aan kan toevoegen.
Bron: kamcity.com 

EU gaat inkoopallianties van supermarkten aanpakken
De Europese Commissie onderzoekt de inkoopallianties van retailers. Vorig jaar leidden klachten bijvoorbeeld tot een nieuw onderzoek naar Agecore, Coopernic en Epic. Het onderzoek wordt momenteel voortgezet, bevestigen retailers Edeka en Colruyt aan Lebensmittel Zeitung.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.