Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donnalia

Vroegste netmeloen van Europa ligt weer in het schap

"Niet iedereen weet dit, maar Sicilië is de regio waar de vroegste netmeloenen in Europa worden geoogst. Daar moet dus de nadruk op worden gelegd in de gesprekken met de retailers, want het is duidelijk een toegevoegde waarde", zegt Vincenzo Di Pasquale van Donnalia, een premium merk voor Siciliaanse groenten en fruit. 

"Maar vaak heerst er hierover verwarring in het schap, althans in sommige supermarkten. Want dikwijls is er op dit moment ook product uit derde landen op de markt, bijvoorbeeld uit Senegal. Donnalia staat evenwel garant voor een product van goede kwaliteit en Made in Italy."

"We oogsten nu al volop netmeloenen in de streek rond Licata, aan de kust van Agrigento, het belangrijkste Italiaanse gebied voor de meloenenteelt", voegt de expert eraan toe. "Net na Pasen waren we eigenlijk al aan het oogsten en het fruit was al meteen van goede kwaliteit. Momenteel hebben we nog zoetere meloenen, met een minimale Brix-waarde van 16."

Gevraagd naar welke meloen het populairst is, antwoordt de commercieel directeur dat dit al enkele jaren meloen met rood vruchtvlees is. "De ideale maat varieert van 900 g tot 1,2 kg. Wat de vooruitzichten voor dit seizoen betreft, kunnen we zeggen dat de verwachtingen hoog zijn, want de gewassen staan er mooi op. Nu het warmer wordt, verwachten we niet alleen meer product, maar ook meer consumptie. De telersprijzen liggen momenteel tussen de € 1,50 en € 2,30 per kilo." 

"Netmeloen is een zeer belangrijk product geworden voor ons bedrijf. Het is een van de drijvende krachten achter de groei van ons bedrijf, want ons merk is bekend. Op dit moment zijn de prijzen vrij hoog, maar wanneer de oogst vanaf volgende week versnelt, zullen ze beginnen af te nemen. Het is nu wachten op warmer weer in Noord-Italië, zodat de consumptie verder aantrekt", besluit Di Pasquale. 

Voor meer informatie:
Donnalia
Di Pasquale Srl
Via Michelangelo, 7
93010 Delia (CL) - Italië
Tel: +39 (0)922 826009
amministrazione@dipasqualeortofrutta.com
www.donnalia.com

Publicatiedatum: