Ortofrutta Bernardi

Over 45 dagen zero residu meloenen beschikbaar in Italië

"De meloenenoogst start, als het weer meezit, half juni en loopt door tot half september. Watermeloenen oogsten we dan weer van begin juli tot eind augustus", zegt Christopher Bernardi van Ortofrutta Bernardi, een teeltbedrijf in het Italiaanse Rimini. "We exposeren op Macfrut (D4, 29), waar we ons zullen focussen op het eerste fruit dat we dit seizoen zullen oogsten: meloenen en watermeloenen." 

Beide producten zijn zero residu gecertificeerd. "Van meloen hebben we ruim 40 hectare dit jaar. Dat is 20% meer dan vorig jaar, onder meer omdat we ons klantenbestand hebben uitgebreid. 40% van onze omzet draaien we in het buitenland." 

De meloenen zullen beschikbaar zijn van half juni tot half september. "De teelt heeft een lage milieu-impact. De irrigatie gebeurt via detectie van de reële behoeften van de planten met behulp van sondes. Met irrigatiebeheer op een rationele en digitale manier besparen we water en voedingsstoffen en verbeteren we de opbrengsten en de kwaliteit van de groenten", zegt Francesco Fabbri, teelttechnicus van het bedrijf.

Christopher Bernardi voor de ingang van het bedrijf in 2022

"Het areaal watermeloenen is niet groter dan 10 hectare. Het bedrijf teelt zowel gewone watermeloenen als mini-watermeloenen zonder pitjes, allemaal zero residu."

"Op de beurs zullen we ook een nieuwe volledig composteerbare verpakking voor nikkelvrije tomaten presenteren", besluit Bernardi.

Voor meer informatie:
Bernardi srl
Via San Martino
in Riparotta 5T
47922 Rimini (Italië)
Tel: +39 (0)541 740436
s.bernardi@ortofruttabernardi.it 
www.ortofruttabernardi.it   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.