Noord-Afrika AGF-exporteur verhuist deel teelt naar Montenegro

De Marokkaans-Tunesische groep RioFresh heeft via een verklaring van haar CEO Fatma Zramdini de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe teeltactiviteit in Montenegro. De groep wil de activiteiten in Noord-Afrika versterken en nieuwe kanalen openen om klanten in Europa en de Verenigde Staten te bereiken. "Met deze recente en veelbelovende investering staan we open voor stevige partnerschappen met Montenegrijnse spelers in de sector", zegt Zramdini. 

"Onze keuze voor Montenegro is ingegeven door de riante teelt- en commerciële vooruitzichten van het land", legt Zramdini uit. "Dit Europese land heeft een enorm potentieel. De kwaliteit van de bodem is volgens onze analyses uitstekend. De waterreserves zijn enorm en bovendien van zeer goede kwaliteit met een buitengewoon calciumgehalte. Het land profiteert ook van de culturele en geografische nabijheid van de klanten in Europa waar we ons op richten." 

"Onze nieuwe teeltactiviteiten in Montenegro beslaan een areaal van 40 hectare", voegt Zramdini toe, "waarvan 20 hectare geïrrigeerd met een sproeisysteem, bestemd voor de teelt van luzerne, uien, aardappelen, watermeloen, meloen of andere groenten en fruit, afhankelijk van de vraag. De rest is bedekt met 21 kassen die bestemd zijn voor de teelt van aardbeien."

Qua afzet ligt de focus van RioFresh op de levering aan hypermarkten, legt Zramdini uit. "Vanuit onze teeltlocaties in Tunesië en Marokko leveren we al 10 jaar aan hypermarktketens in Koeweit, Qatar, de VAE en Saoedi-Arabië, zoals Futaim, Carrefour, Lulu of Danube, maar ook aan restaurantketens", zegt Zramdini. "In Montenegro werken we samen met lokale hypermarkten en supermarkten zoals Voli, Lakovic en Idea."

Een teeltactiviteit uitbouwen in Montenegro verliep volgens de manager niet zonder problemen. "We zijn nog niet begonnen met de export naar de Golfstaten vanuit Montenegro, omdat rechtstreekse vluchten seizoensgebonden zijn. We ondervonden ook moeilijkheden bij het vinden van arbeidskrachten, die we uiteindelijk halen uit Bangladesh en Iran."

"We hebben ook nog steeds behoefte aan solide partners om ons bedrijf in Montenegro te ontwikkelen, met name bij de installatie van irrigatiesystemen, het uitbreiden van ons areaal, zowel in de buiten- als binnenteelt, en het ontwikkelen van een klantenportfolio in Europa en de VS", besluit de manager. 

Voor meer informatie:
Fatma Zramdini
RioFresh
Tel: +216 97 462 459 (Tunesië)
riofreshtunisie@gmail.com / z.fatma@riofreshfruits.com 
www.riofreshfruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.