Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bram Rijkers, AVN

"Goede verkooppunten niet verloren laten gaan"

Tholen - Het aantal AGF-winkels is na een forse daling inmiddels redelijk gestabiliseerd, ziet branchevereniging AVN. De winkels die de opkomst van AGF in de supermarkten hebben ‘overleefd’ zijn uitgegroeid tot een begrip in hun regio. Wanneer zij willen stoppen, is het niet vanzelfsprekend dat hij of zij een overnamekandidaat in die regio kent. Om ervoor te zorgen dat goede verkooppunten niet verloren gaan, heeft branchevereniging AVN een marktplaats voor winkels ingericht. “We hopen dat vraag en aanbod elkaar zo gemakkelijker kunnen vinden”, vertelt Bram Rijkers van AVN.

O.a. het verbeterde AGF-aanbod in supermarkten heeft ervoor gezorgd dat in afgelopen decennia honderden traditionele groentewinkels zijn verdwenen. Die daling is gelukkig gestopt, stelt Bram. “Wat dat betreft hebben we de grootste kaalslag achter de rug. We zien echter wel dat bedrijfsbeëindiging een onderwerp is dat steeds vaker ter tafel komt. Niet vanwege de reden dat de winkel niet goed loopt, maar omdat er geen opvolging is. Deze ondernemers willen we daarom faciliteren met een marktplaats. Het is belangrijk dat het aantal verkooppunten op peil blijft. Daarnaast bieden we nog een vrij brede ondersteuning. Het stoppen van je bedrijf is meestal iets waar ondernemers maar één keer in hun leven mee te maken krijgen.”

Gratis workshops
Het staken of overdragen van een onderneming is een complexe zaak. Los van het emotionele aspect, komen ook ingewikkelde fiscale en juridische zaken om de hoek kijken. Bram: “Een goede overdracht of staking vraagt dan ook om een gedegen en tijdige voorbereiding. Om die reden organiseren we een gratis workshop bedrijfsbeëindiging en werken we samen met specialisten op dit gebied die ondernemers individueel bij kunnen staan.”

Inflatie zet druk op de markt en ook AGF-speciaalzaken en verswinkels hebben te maken met stijgende kosten en een klant die de hand op de knip houdt. Voor ondernemers kan dat een extra reden zijn om eerder te stoppen. Bram: “Gelukkig zien we ook dat het bij veel bedrijven goed gaat en er zelfs ruimte is om te investeren en door te ontwikkelen. Er zijn ook bedrijven die een steuntje in de rug nodig hebben. AVN heeft honderden manieren om ondernemers te helpen aan een gezond rendement.”

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu
www.avn.nu