Spaanse tuinbouw blijft buitenlands durfkapitaal aantrekken

Volgens bronnen uit de sector heeft Solum Partners, een Amerikaans fonds gefinancierd door Harvard University, een overeenkomst bereikt om Greentastic, een grote Spaanse tuinbouwgroep, over te nemen van Magnum Industrial Capital Partners. Met de overname zou tussen de € 250 en € 300 miljoen gemoeid zijn.

Financiële bronnen melden zelfs dat Magnum Industrial Capital Partners en Solum Partners de koopovereenkomst al hebben ondertekend en moeten er enkel nog wat details worden uitgeklaard. Op deze manier zal het grootste deel van het kapitaal van Greentastic, een holding die voortkwam uit de aankoop van Agrupalpi uit Almería en die later groeide met de overnames van Amaco en NatVeg uit Murcia, in Amerikaanse handen overgaan.

Sinds Magnum, het fonds opgericht door Ángel Corcóstegui, Enrique de Leyva en Joao Talone, Agrupalpi had overgenomen, verdubbelde de omzet tot meer dan € 200 miljoen, dankzij de overnames van Amaco en Natveg.

Greentastic sloot 2022 af met een bruto bedrijfswinst van bijna € 25 miljoen. Dat cijfer zou dit jaar kunnen oplopen tot € 30 miljoen, zeggen bronnen dicht bij het proces.

Met deze aankoop doet Solum Partners, dat al belangen heeft in de avocado-, appel-, olijf-, blauwe bessen- en sojateelt, met bedrijven als Westfalia en California Olive Ranch, zijn eerste investering in Europa.

Bron: elconfidencial.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.