17 nieuwe restaurants met een Michelinster, Vinkeles ontvangt haar tweede

Michelin heeft gisteren, 24 april, de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 gepresenteerd in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Deze selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één Michelinster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met 1 zaak (Vinkeles) bekroond met twee Sterren, 17 restaurants met één Ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants, zo melden ze.

"Jaar na jaar verheugen onze inspecteurs en inspectrices zich erop om nieuwe restaurants in Nederland aan te prijzen die kleur geven aan de Nederlandse gastronomie. Met 18 nieuwe Michelinsterren, waaronder 1 restaurant met twee sterren, illustreert deze 2023 selectie deze dynamiek", aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelingidsen. "Creatief, trouw aan hun roots - lokaal of meer exotisch - open voor andere invloeden of toegewijd aan het uitdenken van de contouren van een meer duurzame gastronomie: de unieke ervaringen die Nederlandse chefs aanbieden, promoten wij met trots promoten bij alle fijnproevers."

De enige 3-sterren restaurants zijn nog altijd van Jonnie Boer van De Librije (Zwolle) en Jannis Brevet van Inter Scaldes (Kruiningen). "Ze zijn de uithangborden van de Nederlandse gastronomie", aldus de organisatie. Daarnaast zijn er helaas ook dit jaar weer restaurants die hun sterren hebben verloren, waaronder het Pure C van tv-kok Sergio Herman. 

Lees hier de volledige beoordeling van de Michelingids

Bron: Michelin


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.