De 'Lekkerste asperge van 2023' komt van Aspergeboerderij van der Heijden

De asperges van Aspergeboerderij van der Heijden zijn verkozen tot 'Lekkerste Asperge 2023' door het Brabants Asperge Genootschap. "Met vele monsters AA-asperges, ingezonden door de telers aangesloten bij het Genootschap, had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen", zo meldt de organisatie.

De 7-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan personen afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector, maar ook de 'gewone' huisvrouw, boog zich in een blinde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.

Met een score van 87,14 punten van de maximaal te behalen 100 met een ingezonden 6e jaars asperge van het ras Cumulus heeft Aspergeboerderij van der Heijden, van Peter en Jolanda van der Heijden, de prijs in de wacht gesleept. 

"Peter en Jolanda wonnen al eerder deze competitie. In het vorige aspergeseizoen 2022 en in 2016 mochten ze deze trofee ook al in ontvangst nemen." De winnaar is tijdens de feestelijke opening van het Brabantse aspergeseizoen bekend gemaakt en heeft hierbij de wisseltrofee met oorkonde in ontvangst mogen nemen. "De aspergetelers, die aan deze verkiezing hebben deelgenomen ontvangen op korte termijn de persoonlijke score van deze proeverij per email."

Voor meer informatie:
Brabants Asperge Genootschap
06-20766806
073-8512042
info@brabantseasperge.nl   
www.brabantseasperge.nl       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.