Bressan Obst und Gemüse:

"Grote vraag naar aubergines"

Afgelopen week startte Reichenau-Gemüse eG het seizoen voor producten als aubergines, paprika's en cocktailtomaten, die nu ook te vinden zijn in het assortiment van de firma Früchte Bressan uit Eggingen. "We halen onze producten voornamelijk van het groente-eiland Reichenau. We zijn deze week begonnen met het aubergineseizoen. De kwaliteit is erg goed, hoewel de kwaliteit van alle producten van de coöperatie uitstekend is," vertelt Jennifer Hotz van Früchte Bressan op vrijdag.

"De vraag naar de aubergines is erg groot, omdat ze op vele manieren gebruikt kunnen worden, zoals om te grillen, als puree, enz. Ze hebben een gewicht van 250 tot 300 gram. Qua prijs liggen de aubergines op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Ze worden los en onverpakt aangeboden, omdat het voor onze klanten belangrijk is zo min mogelijk plastic te gebruiken." Hoewel ook af en toe geïmporteerde goederen worden aangeboden, ligt het zwaartepunt van de zaak op de afzet van regionale goederen, vooral met product van zowel de Gemüseinsel als uit de Kaiserstuhl.

Grote vraag naar Heimatkiste
Früchte Bressan levert vooral aan restaurants, hotels, kleine dorpswinkels, cafés, scholen enz. "Je merkt dat mensen meer uit willen gaan. Daarnaast gaan kinderen weer vaker naar de schoolkantines en cafetaria's. Dit is duidelijk merkbaar in de afzet. Daarnaast hebben we in Eggingen een verkoopwinkel voor particuliere klanten, voor wie we ook onze Heimatkisten aanbieden, waarop ze zich kunnen abonneren."

De Heimatkisten zijn groente- en fruitboxen die afhankelijk van het huishouden individueel worden gevuld. "Onze klanten kunnen precies aangeven welke artikelen ze willen kopen. De vraag is zo groot dat er nu zelfs een wachtlijst is. Voor ons is het echter ook belangrijk om op de kwaliteit te letten en onze klanten een passend, bevredigend product te bieden in plaats van puur op massaproductie te vertrouwen."

Voor meer informatie:
Jennifer Hotz
Bressan Obst und Gemüse
Bahnhofstrasse 6
D-79805 Eggingen, Duitsland
Tel: +49 (0)7746 5055
info@bressan-eggingen.de 
https://bressan-eggingen.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.