Juan-Ivan Smuts - Lucerne Agri Investments

"Kaki heeft nooit echt zijn volledige potentieel bereikt"

Dit seizoen zal het Zuid-Afrikaanse bedrijf Lucerne Fresh voor het eerst kaki's exporteren. De Lucerne Agri Group kocht samen met de ANB Investments Group een pakstation in Buffeljags (omgeving Swellendam) en heeft nu het marketingfiliaal Lucerne Fresh aangesteld om de marketing en verkoop van het fruit dat in het pakstation wordt verpakt, te beheren.

"In het algemeen is het een moeilijke zomer geweest voor de teelt in de Kaap, maar voor de kaki-oogst is het daarentegen gunstig geweest", aldus Juan-Ivan Smuts, CEO van Lucerne Agri Investments.

"De kaki's zien er heel mooi uit, de oogst ziet er veelbelovend uit. Onze eerste pluk was in de tweede week van april en we verwachten door te gaan tot eind juni, daarna beginnen we met ons opslagprogramma tot eind juli."

Juan-Ivan wil ongeveer 800.000 kartons exporteren tussen de belangrijkste exportmarkten van het VK en de EU en naar het Midden- en Verre Oosten, met een kleine hoeveelheid voor Canada. 300.000 kartons gaan naar de lokale retail en de stadsmarkten.

Lucerne Agri heeft een gevarieerd assortiment groenten en fruit en kaki's passen precies tussen de exportseizoenen voor steenfruit en citrus in.

De kaki's voor de lokale markt zullen worden verpakt onder het Lucerne-merk van het bedrijf, met enkele volumes onder de merken van retailers, en het exportfruit zal worden verpakt onder het onlangs gelanceerde merk Honey Drops.

"Ik denk dat kaki een product is dat nooit echt zijn volledige potentieel heeft bereikt, maar met een goede marketinginspanning kunnen we het in de schappen en in de winkelwagentjes krijgen en het bedrijf echt laten groeien," besluit Juan-Ivan.

Voor meer informatie:
Juan-Ivan Smuts
Lucerne Agri Investments
Tel: +27 726010989
ji@lucerneagri.co.za
lucernefresh.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.